Julia Roberts je neprepoznatljiva u novom trejleru za seriju „Gaslit“

21.03.2022.
RECOMMENDED

Dugo nismo videli njen široki osmeh i topli izraz lica na malim ekranima. Kako stvari stoje, nova uloga Julie Roberts biće vredna čekanja, budući da je reč o vrelom naslovu koji nam donosi sveži pogled na ozloglašeni politički Votergejt skandal iz 1970-ih, a premisom je fokus usreseđen na one javne ličnosti koje su ključne za prepričavanje ovog istorijskog trenutka.

Julia Roberts naći će se u ulozi legendarne Marthe Mitchell, supruge John Mitchella, kog će glumiti Sean Penn, američki državni tužilac koji je bio upleten u pomenuti skandal. Ostatak glumačke postave čine: Dan Stevens kao John Dean, Betty Gilpin kao Mo Dean, Shea Whigham kao G. Gordon Liddy i Darby Camp kao Marty Mitchell.

Martha je bila žena od ogromnog uticaja, a kada je John pokušao da spreči da ona sazna detalje skandala, momentalno je postala sumnjičava i pokušala da upozori novinare. Tada su je navodno držali u zatočeništvu, tukli i naširoko diskreditovali svi oni koji su branili vladu. Ona i John su se na kraju razdvojili, a on je završio u zatvoru zbog zavere i ometanja pravde. U čuvenom Nixonovom intervjuu sa David Frostom 1977. godine, bivši lider je rekao: „Da nije bilo Marthe, ne bi bilo Votergejta.“ 

Serija je zasnovana na prvoj sezoni podkasta Slow Burn koji istražuje Marthinu poziciju kao malo verovatnog uzbunjivača, a „Gaslit“ nam donosi ovaj izuzetan triler potkrepljen raskošnim detaljima, o čemu verno svedoče prvi kadrovi trejlera.

Seriju je kreirao Robbie Pickering, poznat po kultnom ostvarenju „Mr. Robot“, a režirao Matt Ross koji je oduševio široku publiku filmom „Captain Fantastic“. Premijera je zakazana za 24. april a mi jedva čekamo da gledamo revoluciju pod vođstvom neponovljive Julie Roberts.

Saznaj više:
Povezani članci: