Keeping up with Kanye: Novo ime, opera i propoved u zatvoru

    18.11.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/keepingkanye-cover2.gif

    Svašta se događa u Kanye svetu, i najiskrenije predlažemo da “Keeping Up with The Kardashians” uvrsti i svog ništa manje dramatičnog i sveprisutnog zeta u neku zasebnu potkategoriju svog rijalitija.
    Rep, moda, politika, crkvena muzika – Kanyeova karijera se grana u svim veoma nepredividivim pravcima i evoluira beskrajno. Tako je jedna od najnovijih vesti iz Kanyelanda ta da je krenuo stopama Johnnyja Casha i za vikend imao dva vezana nastupa u zatvoru u Teksasu, samo što su Kanyeovi nastupi manje ličili na muzičke, i daleko više na propoved i prosvećivanje grešnih okupljenih koji su plakali i slavili svete Kanyeove reči. Nastupajući sa horom i predstavljajući novi gospel album “Jesus is King” Kanye je zaista pomalo ličio na donosioca svetih reči i prosvetljenja i ako smo se nekada zapitali da li je Kanye stvarno malo istripovao da je Isus, posle ovih scena konačan je odgovor da jeste. Ipak, ako pomaže onima kojima treba da pomogne, nemamo previše komentara, nek’ isusari.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1574170398309068-1.gif

    To mu, istina, još uvek nije palo na pamet, da menja ime na primer u Kanye Jesus King, ali da ga promeni svakako jeste. Neko vreme je najavljivao da će se prekrstiti u Martin Louis the King Junior ali nakon nedavnog pojavljivanja na petom Fast Company Innovation festivalu, rekao je da je ideja o promeni imena još uvek tu, ali ne u ono o kom je pričao nego neko drugo. Pardon treće. Što je i podrobno obrazložio. “Martin Luther King nije bio ubijen zato što je imao san, nego zbog nečega o čemu je pričao. Pričao je o osnaživanju crnaca, ekonomskom osnaživanju. Kada sam za Forbes izneo podatak da imam 890 miliona dolara još uvek nisu želeli da kažu da sam “milijarder”. Ne žele da znamo da možemo da kupujemo zemlju, da imamo 100% vlasništva nad svojim kompanijama. Ljudi kažu da je glupost reći za sebe da si milijarder, a ja kažem da ću promeniti ime u Christian Genius Billionaire Kanye West na godinu dana dok svi ne shvate šta to znači.” Svoje izlaganje je završio idejama da će SAD osetiti boljitke tek kada se on kandiduje za predsedika 2024. godine. Publika se smejala ali nije za smejanje, prijatelji. Nekoliko godina unazad „Trump“ i „predsednik“ u istoj rečenici su se koristile za nešto toliko nerealno kao svinje koje lete. Pa, eto nas.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1574170398261724-1.gif

    Ipak, dok još uvek nije predsednik, pod dobrim starim imenom i još uvek u domenu muzike, vesti is Ye sveta završavamo najnovijom objavom repera da će raditi svoju prvu operu “Nabukodonosor” koja će premijerno biti prikazana na Hollywood Bowl 24. novembra. Iako se ne zna previše o samoj operi, ono što je sasvim izvesno je da će biti muzike sa njegovih Nedeljnih službi i da će sarađivati sa dugogodišnjom saradnicom, italijanskom performerkom Vanessom Beecroft. Ostalo, ostaje da vidimo. Stay tuned…

    Saznaj više:
    Povezani članci: