Pretraga

Lekcije iz biznisa nikada nisu bile dostupnije uz ove domaće podkaste

Tekst: BURO.

Poslednjih nekoliko godina tema biznisa, koja je važila za sinonim velikim brojkama i nepodnošljivoj administraciji sve više se demistifikuje i približava "običnom" čoveku. Ipak, savremeni čovek ne raspolaže sa puno slobodnog vremena. Jedna od dobrih stvari koja se iz tog nedostatka rodila jeste sve veća pažnja usmerena na podcaste i njihov potencijal. Štaviše, oni nisu više samo sredstvo za ubijanje vremena u vožnji ili beskrajnim redovima, već ozbiljan edukativni alat. Skrećemo vam pažnju na neke od najboljih biznis podcasta na našim prostorima. Njih ipak slušajte fokusirano, jer ćete sigurno posegnuti za papirom i olovkom kako biste pribeležili neke od zlatnih saveta.

Biznis priče

Lekcije iz biznisa nikada nisu bile dostupnije uz ove domaće podkaste (фото 1)

Kreator podcasta "Biznis priče" je Vladimir Stanković, poznat po svom Instagram kursu i znanju koje nesebično deli na toj mreži godinama unazad. Podcast je nastao iz Vladinih razgovora uz kafu i pivo koje on praktikuje sa mentorima i ljudima od kojih uči i o kojima razmišlja danima kasnije. Razgovora koji štede godine lutanja i posle kojih se rađaju nove ideje, a motivacija raste. Vlada se u jednom momentu zapitao zašto to ne bi podelio sa drugima i ubrzo realizovao podcast projekat "Biznis priče" koje od samog početka beleži eksponencijalan rast, a isti je ove godine dobio i formalno priznanje za najboljih 50 online stvari u Srbiji. 

Pojačalo

Lekcije iz biznisa nikada nisu bile dostupnije uz ove domaće podkaste (фото 2)

Ako imate bilo kakve veze sa svetom marketinga, niste mogli da se ne susretnete sa Ivanom Minićem, domaćinom "Pojačalo" podcasta u kom gostuju preduzetnici, dizajneri, novinari, edukatori i kreativci. "Pojačalo" je jedna vrsta moderne enciklopedije u kojoj ćete pronaći zlata vredne savete stručnjaka iz raznih oblasti, lekcije koje su na putu (ne)uspeha usvajali i njihove poglede ne karijerne, profesionalne ali i neodvojivo lične nedoumice sa kojima se suštinski svi suočavamo.

Fusnota

Lekcije iz biznisa nikada nisu bile dostupnije uz ove domaće podkaste (фото 3)

Alex Petrovski je brand storyteller i prva osoba koja je na našim prostorima nepodeljenu pažnju posvetila kategoriji multipotencijalista. Gosti "Fusnota" podcasta su upravo ljudi koji imaju lepezu različitih zanimanja i hobija i ideja je da podcast svojim slušaocima prenese, najpre fokusirajući se na logiku koja stoji iza razmišljenja i donošenja ključnih odluka u životu i karijeri, alatke za bolje snalaženje u svetu nestabilnosti, nesigurnosti, kompleksnosti i nejasnoće. Odgovor na pitanje "Šta ćeš biti kad porasteš?" definitivno ne mora biti jednoznačan. 

Office Talk

Lekcije iz biznisa nikada nisu bile dostupnije uz ove domaće podkaste (фото 4)

"Office Talk" podcast donosi nedeljne razgovore o bitnim temama koje oblikuju domaću IT i digitalnu industriju, potkovane jasno izražene stavovima i argumentovanom diskusijom Netokracijinih novinara.

Žiška

Lekcije iz biznisa nikada nisu bile dostupnije uz ove domaće podkaste (фото 5)

"Žiška" podcast u fokus stavlja oblast komunikacije. Svake nedelje bave se drugim pitanjem, od onog ko je bio prvi influenser, pa sve do kompleksnijih tema poput marketinške manipulacije. "Žiška" je autorski podcast istoimene kreativne agencije.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor