Novi film o Andy Warholu, i sve drugo što ste možda propustili iz popularne kulture

    10.08.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/08/pop_kultura_cover.jpg

    Iako na momente deluje kao da se ništa ne događa i da će svet zauvek da stoji dok mi naizmenično gledamo u granice i bioskopske sale i razmišljamo šta će pre da se otvori (sva je prilika ni jedno ni drugo mada im se jednako radujemo) nije da se baš ništa ne dešava. Nekad, eto u dva dana i više dobrih i zanimljivih vesti koje se lako zametnu negde usput dok gledamo na drugu stranu. Warholu je bio rođendan i da je živ slavio bi 92. a tim povodom smo saznali da stiže novi film o njemu kao i ko će da ga glumi. A izgleda da i iz Madonna sveta možemo da očekujemo neki filmski apdejt.

    Jared Leto glumi Andy Warhola u novom biografskom filmu

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/08/1597055833521392.jpg

    Glumac i muzičar i neretko zvezda Gucci sveta, Jared Leto je na svom Instagramu potvrdio da će u novom filmu o Andy Warholu glumiti ovog legendarnog umetnika. „Veoma sam zahvalan što imam ovu priliku“ napisao je Leto. On je prvi put bio povezan sa projektom o Warholu još 2016. kada se govorkalo o snimanju filma zasnovanog na knjizi „Warhol: The Biography„. Novo obaveštenje ne donosi previše informacija o samom ostvarenju, tako da nije izvesno da li je u pitanju isti projekat ili neka druga produkcija. Bilo kako bilo, čini se da dolazi do nekih napredaka i možda uskoro možemo da se radujemo početku snimanja.

    Madonna i Diablo Cody pišu scenario

    Scenario za šta? To smo se isto i mi uzbuđeno zapitali kada smo videli snimak na Madonninom Instagram profilu koji potvrđuje da se kuva nešto novo. Pored toga što 14. avgusta očekujemo najavljeni „Levitating“ sa Duom Lipa i Missy Elliot, da li se možda sprema i biografski film? Madonna i Diablo Cody sede na sofi, Cody kucka na laptopu dok diskutuju o muzici i varijantama kostima, tako da, opravdano sumnjamo da bi moglo biti upravo to. A i opis videa nas usmerava na tu stranu. Ne otkriva previše ali da se nešto sprema – sprema se i ako je u pitanju film ne možemo da se ne zapitamo, ko bi mogao da glumi Kraljicu popa?

    MoCA lansirao kolekciju maski sa radovima poznatih umetnika

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/08/1597055725213833.png

    S obzirom na to da je važnost maski u savremenom svetu postala neprikosnovena, Muzej savremene umetnosti u Los Anđelesu (MoCA) je napravio ograničenu seriju maski ne bi li učestvovali u sprečavanju širenja virusa, ali i učinili umetnost dostupnijom i ohrabrili urgentnost savremenog izražavanja.  Maske je dizajniralo devetoro umetnika (ili su uz saglasnost fondacija iskorišćeni njihovi radovi) uključujući i imena Virgil Abloh, Barbara Kruger, Yoko Ono, Hank Willis Thomas i The Andy Warhol Foundation for Visual Arts. Maske mogu da se poruče na njihovom sajtu, i iako za maske jesu prilično skupe, sa druge strane kao komad umetnosti su veoma pristupačne.

    Saznaj više:
    Povezani članci: