Pretraga

Ovo su momenti koji su obeležili pop kulturu u 2021.

Ovo su momenti koji su obeležili pop kulturu u 2021.

Tekst: BURO.

Kakva je uopšte bila prošla godina? Prilično haotična i neizvesna. Kad stvarnost postane teško svarljiva, redovno se okrećemo zabavnim ćoškovima interneta. Mada, ove godine je internet u najmanjoj meri bio mesto zabave, već više baza ozbiljnih borbi (i deluje da će takav u sve većoj meri i biti) koje su iako začele u virtuelnom prostoru imale odjeka i u realnom. Podržavali smo takve borbe, smejali se najboljim memovima koji imaju tu moć da i najgore situacije okrenu na duhovitu stranu, inspirisali najboljim modnim momentima i parovima u njihovom kordinisanju autfita i izdvojili momente koji su bili najupečatljiviji.

Ovo su momenti koji su obeležili pop kulturu u 2021. (фото 1)

Serija „I tek tako...“

Serija „I tek tako...“ je stigla na HBO GO i odmah smo kliknuli play. Sigurno smo da ste isto učinili i vi. Kakvi god da su utisci nakon puštanja bili, a istina je da su prilično oprečni, nema sumnje da je povratak kultnog ostvarenja „Sex And The City“ obeležio godinu.

Intervju Opreh Winfrey sa Megan Markhle i Princ Harryjem

Ovo su momenti koji su obeležili pop kulturu u 2021. (фото 2)

Megan i Harry ispričali su priču o kraljevskoj porodici bez zadrške i razume se, pokrenuli lavinu. Megan je otkrila da je imala sucidine misli u trudnoći kao i da su im rođaci postavljali masu neumesnih pitanja koja su se u prvom redu ticali boje kože bebe.

Uspeh #FreeBritney pokreta

U toku 2021. #FreeBritney je postao najglasniji pokret na internetu, a nesumnjivo jednako glasan i u realnosti, budući da se prelomni trenutak dogodio u junu kada je Britney prekinula dugogodišnje ćutanje povodom situacije sa ocem. I posle nimalo lake borbe, konačno postala slobodna!

Ovo su momenti koji su obeležili pop kulturu u 2021. (фото 3)

Naomi Osaka i Simone Biles za mentalno zdravlje

Kako su savremene sportistkinje redefinisale položaj žena u sportu? Na nebrojeno načina! Naomi Osaka i Simone Biles učinile su to neposredno progovarajući i boreći se za prostor mentalnog zdravlja u svetu sporta, stoga njima dugujemo najveću zahvalnost što jedno takvo mesto konačno i postoji. One su heroine 2021.

Ovo su momenti koji su obeležili pop kulturu u 2021. (фото 4)

Smrt Virgil Abloha

Ovo je sigurno bio najveći gubitak za modnu industrije ove godine. Ali, svakako ne samo za nju. On je vrlo vešto ostavljao traga i u brojnim drugim sferama života, sa posebnim fokusom na mlade. I to su samo neki od razloga zbog čega će nam nedostajati Virgil Abloh, vizionar modernog doba.

Govor Michaele Coel

Ovo su momenti koji su obeležili pop kulturu u 2021. (фото 5)

Ove, svake prethodne i naredne, vraćaćemo se njenim rečima kad nam ponestane motivacije i inspiracije, kad posumnjamo u sebe i zapitamo da li naš glas vredi. Jer, vredi. Itekako vredi. I hvala Michaeli što nas je na to podsetila.

Squid Game fenomen

Ono što je „Game Of Thrones“ bio nekoliko godina unazad, to je bio „Squid Game“ za 2021. Ako ste ostali žedni sličnog sadržaja i ne znate šta sledeće da gledate, pogledajte naše predloge.

Ovo su momenti koji su obeležili pop kulturu u 2021. (фото 6)

Oscar Isaac i Jessica Chastain momenat sa Crvenog tepiha

Ovo su momenti koji su obeležili pop kulturu u 2021. (фото 7)

Na Venecijaskom filmskom festivalu za premijeru „Scene iz braka“ Oscar i Jessica su razmenili momenat koji je postao i ostaće definicija hemije. Internet je, naravno, poludeo. (I mi smo.) Ko ne bi?!

Taylor Swift i „All Too Well“

Bilo da ste fan Taylor Swift ili ne, na njenu desetominutnu verziju „All Too Well“ sigurno niste ostali ravnodušni. Objavljena je zajedno sa adaptacijom kratkog filma, a glumac Jake Gyllenhaal postao tema godine.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor