Reatreat za um i duh – Soma festival

    09.07.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/soma_fest_cover.jpg

    Šta spaja plažu, kundalini jogu, dobru muziku i sexual healing – Soma Fest!

    Cele godine čekamo leto jer je ono sinonim za nesputanu zabavu, duže dane, lepše vreme, mnoštvo festivala, jednom rečju, sve što obožavamo i u čemu beskrajno uživamo. No, ima leto još jednu svoju stranu. Mirniju, produhovljeniju, i zapravo pravo je vreme da se neke priče i energije zaokruže i započnu nove. Da smo u antičkoj Grčkoj, oko letnje ravnodnevnice bismo slavili Novu godinu, i to nakon prvog mladog meseca posle letnje ravnodnevnice, kojim se proslavljaju nova sezona, novi počeci, nova snaga, nove ideje. Danas, samo pod senkom meseca u punoj snazi, iščekujemo i slavimo Soma Fest koji počinje 13.jula. Zapravo daleko više od festivala, i mnogo više od okupljanja uz dobru muziku (iako DJ-vi Aleksandra Duende, Artjom i Soul Seekar garantuju sjajan provod!). Soma Fest je proslavljanje dobre energije i snažnih vibracija, u malom. Ili ne baš tako malom, kada se uzme u obzir da je na magičnoj destinaciji, na Adi Bojani u Ulcinju. Soma je sve ono što je savremenom čoveku potrebno da stavi svoj život malo na pauzu, počne vreme drugačije da broji, i pruži sebi barem tri dana da transformiše i usmeri ogromnu energiju koju ima i koju uobičajenim životom rasipa i razbacuje. Da prespoji. Da ponovo poveže. Da otkrije.

     

    Festival je osmišljen tako da u četiri dana trajanja pomogne posetiocima, ili možda bolje reći polaznicima, budući da je broj radionica prilično velik, da se povežu bolje i sa sobom i sa prirodom koja ih okružuje i da započnu novi životni ciklus uz pomoć prirode. Hedonstičke potrebe se spajaju sa zdravim navikama, i Soma dolazi kao jedinstveno iskustvo i idealno mesto za kreativce koji žele da kombinuju zabavu i rad na sebi.

     

    Časovi kundalini joge omogućavaju da se energije uma i emocija iskoriste na najbolji mogući način za kontrolisanje sebe, svojih misli i osećanja. U Kundalini jogi je najvažnije iskustvo pojedinca, ono koje se dešava u srcu, a zajednica koja je praktikuje je zajednica puna dobre energije i povišenih vibracija, i upravo na tome se ovde i insistira. Pronalaženju sebe i vibriranju sa drugima. S druge strane, radionica autentičnog pokreta omogućava slobodu telesnog izražavanja i punjenje energijom kroz nesputane pokrete, dok sexual healing terapija uči kako da povežemo svoju spiritualnu i seksualnu energiju, i razrešimo dubokoukorenjene individualne šizme koje nas sprečavaju da budemo zadovoljni i u emotivnom i u seksualnom životu.

     

    Znamo da leto jeste za žurke, ali to se može i na drugačiji način. Bolje, značajnije i suštastvenije, a Somin pažljivo vođen program alternativnih tehnika, nove avanture, opuštanje, ukusna i zdrava hrana, sjajna energija su ukratko, idealan duhovni sweet escape savremenog čoveka za koji nismo ni znali koliko nam je neophodan.

    Saznaj više:
    Povezani članci: