Pretraga

Sezona romantičnih komedija: Ove naslove dodajte na svoje must watch liste

Tekst: BURO.

Nismo sigurni šta je tačno izazvalo renesansu romantičnih komedija, ali ona se nedvosmisleno dešava. Počelo je sa povratkom zvezda iz devedesetih i nastavilo se sa poslednjim rom-com naslovom, "Your Place Or Mine". U istom ritmu se nastavlja, a ovo su naslovi koje dodajemo na watch liste.

No Hard Feelings

Vest o romantičnoj komediji "No Hard Feelings" odjeknula je iz jednog prostog razloga - u glavnoj ulozi nalazi se Jennifer Lawrence. Radnja filma smeštena je u Njujorku, gde se tridesetogodišnja Maddie (Jennifer) suočava sa bankrotom i prihvata objavu na Craigslist-u od roditelja koji strahuju da njihov sin tinejdžer postaje samotnjak. U zamenu za novi auto, ona pristaje da postane sinova devojka i pomogne mu da postane muško. Prvi pogled na trejler obećava dobru zabavu, Jennifer je u svom ritmu, a prati je Andrew Barth Feldman u glavnoj muškoj ulozi. Jennifer će se naći i u ulozi producentkinje, dok je film režirao Gene Stupnitsky, prema scenariju koji je napisao sa Johnom Phillipsom. Premijeru očekujemo početkom leta.

Ghosted

"Upoznavanje sa tom posebnom osobom može biti prava avantura" - glavna je premisa filma "Ghosted" koji stiže iz Apple TV+ produkcije. Žanr romantične komedije prožet je akcijom i avanturom, sa Anom de Armas i Chrisom Evansom u glavnim ulogama. Cole (Chris) se zaljubljuje u Sadie (Anu) ali dolazi do šokantnog otkrića da je ona tajni agent, a pre nego što su stigli do drugog dejta, njih dvoje se upuštaju u avanturu spašavanja sveta. Premisa je prilično lame, ali ujedno i throwback na filmove iz 2000-ih, a to je razonoda koje se ne odričemo.

You Hurt My Feelings

Sezona romantičnih komedija: Ove naslove dodajte na svoje must watch liste (фото 1)

Ovo nije još jedna isprazna, sladunjava priča o još jednom paru. "You Hurt My Feelings" je narativ o bračnom odnosu u kom fizička bliskost i posle decenije zajedničkog života para nije izbledela. Ona je spisateljica, a on psihotarapeut, a kada joj iskreno kaže šta misli o njenoj novoj knjizi, ono što je izgledalo kao dobar i zdrav brak čija je osnovna jedinica funkcije iskrenost, biva stavljeno na test. Film je režirala Nicole Holofcener, a glavne uloge tumače: Julia Louis-Dreyfus kao Beth i Tobias Mezies kao njen suprug, Don. "You Hurt My Feelings" je priča o složenosti ljudskih odnosa, emocijama i posledicama (ne)iskrenosti, a premijera je zakana za maj.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor