Šta sve znamo o novom Barbie filmu?

    16.07.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/barbie_cover.jpg

    Da budemo sasvim, sasvim, iskreni, oduvek smo znali da će doći taj trenutak u kome će Barbie dobiti svoj dugoočekivani live-action debi. Ono što nismo znali je da će toliko potrajati do tog trenutka, i realno pravo je čudo kako se neko iz Hollywooda nije latio ovog posla ranije, uzevši u obzir činjenicu da su manje više sve što poznajemo adaptirali i pretvorili u blokbaster. Ipak imajući na umu savremeni trenutak, borbenost i snagu žena i sveprisutne reinterpretacije i nova čitanja starog nasleđa, čini se da je ovo genijalno odabran trenutak i da će baš sada ovoj junakinji naše mladosti biti moguće pristupiti na sasvim novi i konačno ispravan način. Još genijalnije je što se ispostavlja da je stvarno vredelo čekati, i da ova adaptacija mnogo obećava. Indie pristup, verovatno prilično jak Barbie karakter, i definitivno ne ono što bi mnogi očekivali kada se pomene Barbie.

    Dakle, osim što su nas vesti obradovale, šta još znamo o samom filmu?

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/1626440800446903.png

    Greta Gerwig potpisuje scenario i režiju

    Yesssss!!!! Bolje od ovoga teško da je moglo, i sasvim je opravdano radovati se što legenda savremenog filma, nekrunisana feministička kraljica sa zanimljivim plotovima i prepametnim junakinjama, preuzima da ispiše priču o Barbie na savremen način. Barbie je prilično kompleksna i komplikovana junakinja popularne kulture u kojoj se prepliće mnogo nerealnih standardna i ženama nametnutnih očekivanja, i ne može se pronaći bolja autorka koja može da se uhvati u koštac sa slojevima i slojevima društvene problematike koju ova lutka nosi sa sobom nego što je to Greta. Ako neko treba i može da joj podari novi život, i ispravi ono što je decenijama pogrešno nasađivano to je višestruko nagrađivana nezavisna autorka. 

    Gerwig se pominje kao potencijalna režiserka još od prvog trenutka kada je Barbie projekat najavljen, što je bilo sada već dve godine unazad. Sada je to i zvanično potvrđeno i nakon „Lady Bird“ i „Male žene“ ovaj film će biti njen treći režiserski poduhvat. 

    Margot Robbie će se, očigledno, naći u ulozi Barbie

    Nije moguće zamisliti adekvatniju Barbie od Margot Robbie, ako govorimo veoma plitko i na nivou izgleda, a imajući na umu sve njene prethodne uloge, prilično je izvesno da će joj dati ono neophodnog karaktera i spina koji je potreban. U nedavnom intervjuu Robbie je potvrdila da će biti deo projekta, ali i podelila svoju svesnost da čitava Barbie priča nosi ozbiljan „teret“ sa sobom i da će biti priličan izazov pristupiti joj na pravi način. 

    “Barbie nosi mnogo nasleđa i kofera sa sobom! Kao i mnogo nostalgičnih sećanja i veza sa detinjstvom. Ali upravo sve to zajedno je izuzetno uzbudljivo za „napasti“ i obraditi!“ rekla je Margot. Dodala je i da je svesna da kada čuju reči „Barbie“ i „film“ u istoj rečenici ljudi verovatno pomisle da znaju tačno kako će to izgledati ali kada čuju da je ona u glavnoj ulozi a da režizersku klapnu drži Greta, stavovi se malo menjaju i čini se da će njih dve biti ozbiljno dobar tim koji će doneti preko potreban apdejt i osveženje 62 godine staroj ideji. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/1626440734831993.jpg

    „Tell me quando, quando, quando?“

    Prve vesti o filmu ispraćene su i nekim klimavim ali ipak kakvim takvim vestima, koje nam daju barem neki okvir kada možemo da počnemo da se radujemo filmu koji nas već sada na neki čudesan način veoma oduševljena. Najnovije vesti kažu da će čuveno „kada??!?“ dobiti odgovor početkom 2022. godine. Doduše tada se tek ulazi u produkciju filma, što i ima logike uzevši u obzir da nam je svima poznato da je Robbie trenutno angažovana na drugim projektima. Tako da, film realno govoreći možemo da očekujemo 2023. godine. Daleko, znamo, ali verujte nam na reč i to će brzo. A do tada pratimo sva događanja!

    Saznaj više:
    Povezani članci: