Novi dokumentarac o Merilyn Monroe na Netflixu konačno otkriva istinu?

    29.03.2022.
    RECOMMENDED

    Plavuša sa crvenim karminom i mladežom iznad usana čija haljina leprša na povetarcu – kompleksna ličnost Merilyn Monroe najčešće je ovako urezana u kolektivnu svest – svedena na fizičku i to prilično ograničenu definiciju, a svi holivudski pokušaji da njen lik i delo verno prenesu na veliko platno ostali su tek mlaki, neubedljivi i neceloviti. Netflix pompeznom najavom obećava oktrivanje istine iza misteriozne smrti glumice, pevačice, modela i seks simbola jedne ere koristeći arhivske snimke koji do sada nisu bili objavljeni. 

    Ako pomislite na holivudske zvezde, nemoguće je zaobići ovu legendu, uprkos činjenici da je preminula pre više decenija. Iako su je smatrali seksipilnom ikonom, Merilyn je težila ulogama koje se ne svode na isključivo lepo lice. Dok je bila na vrhuncu karijere i osvajala nagrade, poput Zlatnog globusa za najbolju glumicu za ulogu u kultnom filmu „Neki to vole vruće“, postojala je i mračnija strana njene priče.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/03/1648563255811956.jpg

    Od malena se selila iz jedne u drugu hraniteljsku porodicu, a jedan od njenih hranitelja je i seksualno napao. Trauma je rezultirala njenim mucanjem, a ona nakon tog incidenta dve godine ostaje u sirotištu. Uprkos tome, želela je porodicu i decu, ali nijedan njen brak nije potrajao, a preživela je i dva pobačaja i nekoliko abortusa, Merilyn je bila bitku sa mentalnim zdravljem, alkoholom i drogom i na kraju umrla od predoziranja.

    Njena smrt bila je veliki šok, budući da je imala je samo 36 godina i karijeru u usponu, a film „The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes“ će navodno konačno odgovoriti na pitanje da li je ona zapravo izvršila samoubistvo. Dokumentarac u režiji Emme Cooper stiže na Netflix 27. aprila, a pošto je glumičina smrt izazvala nebrojeno teorija zavere i široko rasprostranjene glasine, film spaja poslednje nedelje njenog života i nerazjašnjene okolnosti njene smrti. Da li ćemo konačno dobiti jasne odgovore? Ostaje nam da vidimo.

    Saznaj više:
    Povezani članci: