Trijenale u Milanu prvi put ima predstavnike iz Srbije

    21.12.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/12/trijanale_cover.jpg

    Na predstojećoj Međunarodnoj izložbi Trijenala u Milanu 2022. godine našu zemlju će po prvi put predstavljati projekat „Infinity of Structure“ autorskog tima čiji je nosilac Ivan Mangov.

    Trijenale Milano je vodeća kulturna institucija koja prenosi složenost savremenog sveta kroz dizajn, arhitekturu, vizuelnu i scensku umetnost, kao i performans. Naredna, 23. po redu Međunarodna izložba, „Unknown Unknowns“, biće otvorena u maju 2022. godine.

    Prema mišljenju Komisije predloženi projekat „Infinity of Ѕtructure” u potpunosti je odgovorio na postavljene konkursne zadatke i kriterijume, koji podrazumevaju umetničku vrednost i autentičnost, idejnu celovitost, promišljenost umetničke ideje u kontekstu opšte teme Trijenala, umetničku i tehničku razrađenost ideje, mogućnost realizacije, kao i budžetska usklađenost sa realizacijom.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/12/1640174864118907.jpg

    Pored Ivana Mangova, članove autorskog tima čine profesor Marko Lađušić, multimedijalni umetnik, Aleksandar Vac, keramičar, Marko Todorović, multimedijalni umetnik i Dorian Jovanović, muzičar.

    Ivan Mangov je magistarske studije iz Muzeologije i dizajna završio na Fakultetu za dizajn Univerziteta Politecnico di Milano. Dobitnik je nagrade Ranko Radović (2014) za arhitekturu i dizajn izložbe „Osvežavanje memorije“. Aleksandar Vac je implementiranjem eksperimentalnog pristupa u tehnologiji keramike i istraživanem starih keramičkih tehnika, kao što su glačana keramika i tehnika Terra Sigillata, došao do specifičnog izraza kome ostaje dosledan. Marko Todorović je autor pionirskih izložbi u kojima je po prvi put kod nas korišćena proširena stvarnost (augmented reality). Dorian Jovanović bavi se kompjuterskom muzikom i elektronskim performansima i nesumnjivo su spajanjem ličnih kreativa napravili nešto genijalno. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: