KUDA ZA VIKEND: Šta gledamo, slušamo i posećujemo ove subote i nedelje

    Vikend pred nama rezervisan je za doček Pravoslavne nove godine, ali tu su i izložbe, predstave, filmovi.
    11.01.2024.
    RECOMMENDED

    Ako ovog vikenda idete u noćni provod, sigurno ćete se dobro provesti – većina kafića, lokala i klubova proslavlja doček Pravoslavne Nove godine. Verujemo da ste rezervisali svoj doček na vreme, a ako niste – ne brinite, Srpsku Novu godinu slave Ruke, Drinka, Strogi centar, KC Grad, Karmakoma.

    Ukoliko vam treba nešto mirnije, predlažemo odlazak u bioskop, na izložbu i predstavu.

    IZLOŽBA

    Institut Servantes

    Đoan Alvado: Balade o koralu

    Fotografski esej sličan avanturističkom romanu, na pola puta između dokumentarnog i zamišljenog putovanja. Ova postavka bavi se ljudima, životinjama i biljkama koji pripadaju svetu koji je autoru nepoznat jednako kao i svet u dubinama mora, okružen jedinstvenom telurskom energijom Kap de Kreusa (izložbu možete pogledati do 28. januara).

    Institut Servantes

    DOKUMENTARAC

    DOKUMENTARAC „GVINET PROTIV TERRYJA“ OD 14. JANUARA NA TLC-u

    Dana 26. februara 2016. godine, Gwyneth Paltrow i Terry Sanderson sudarili su se na jednoj od skijaških staza Jute, u SAD-u. Nakon toga, Terry je tužio holivudsku glumicu za preko 300 000 dolara odštete.

    To je bio slučaj njene reči protiv njegove i ključnog pitanja ko je kriv za razorni udes. Ovo je okosnica dokumentarca Gvinet protiv Terryja koji će biti prikazan na TLC kanalu 14. januara u 20:00 sati. 

    FILM

    Generacija iz jajeta

    Evo zanimljivog filma za vikend, čija radnja izgleda ovako: u ne tako dalekoj budućnosti, kada nove tehnologije još više doprinesu svakoj udobnosti života, u Njujorku živi par Rejčel i Alvi. Rejčel uspeva da dobije željeno mesto u Centru za reprodukciju koji parovima nudi zgodno i zajedničko materinstvo putem veštačkih materica.

    Kako će izgledati tehnološki popločan put do roditeljstva, saznajte – u domaćim bioskopima.

    418110596 1101968710928793 6112306567908769022 n

    PREDSTAVA

    Psihijatrija, Narodno pozorište, Scena Raša Plaović u 20: 30

    U pitanju je semestralni ispit studenata Fakulteta savremenih umetnosti – predstava Psihijatrija u kojem kao glumci učestvuju studenti sa klase Vide Ognjenović, među kojima je i Ivana Radoman, lice sa naše digitalne naslovnice. Više o predstavi saznajte u njenom intervjuu – OVDE.

    Saznaj više:
    Povezani članci: