5 efektnih načina da DNEVNU ŠMINKU pretvorite u NOĆNU

05.02.2024.
RECOMMENDED

Moramo da priznamo – spremanje za izlazak je uglavno zabavnije od samog izlaska.

To je ritual u kome zaista uživamo: biranje outfita, čaša vina uz dobru muziku, meditativni proces nanošenja šminke. Ali pitanje je kada zaista imamo vremena da se prepustimo spremanju na ovaj način. Uglavnom jurimo da nanesemo maskaru dok sušimo kosu, svesni da ćemo već da kasnimo. Zato otkrivamo 5 jednostavnih načina da dnevnu šminku pretočite u noćnu (bez previše truda).

ŠLJOKICE SU VAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ

Ako imate samo nekoliko minuta na raspolaganju, nanesite šljokičavu senku. Odmah će se uklopiti sa noćnom atmosferom i izgleda dobro čak i na nenašminkanoj bazi. Izaberite senku sa glatkom teksturom koja se lako nanosi, čak i prstom.

NE ŠTEDITE NA SJAJU

Jedan od najlakših načina da dnevnu šminku transformišete u noćnu jeste da dodate puno (puno!) sjaja. I ne samo na usnama, već na očima, jagodicama i nosu. Probajte prozirni balzam kao što je viralni Chanel Multi-Use Glow Stick u transparentnoj boji ili Gucci Beauty Éclat De Beauté Effet Lumière višenamenski balzam za lice.

SOFT SMOKEY AJLAJNER U 5 MINUTA

Ako se dobro snalazite sa šminkom, jednostavan smokey look pomoću ajlajnera će vas garantovano spremiti za izlazak. Kohl olovka za oči je najlakša opcija, posebno ako se nanosi preko šminke koja je već na očima.

MNOGO MASKARE + MNOGO RUMENILA

Ako ne volite da kršite ustanovljena beauty pravila, ali želite da izgledate kao da ste uložili malo više truda, jednostavno nanesite mnogo maskare i rumenila. Chunky trepavice su inspirisane šminkom iz 60-ih, dok rumeni obrazi evociraju mladalačku svežinu. U ovom slučaju, predlažemo kremasto rumenilo jer se najlakše blenduje a višak možete naneti na usne ili na kapke.

(NE)SAVRŠEN KARMIN

Dodajte jači karmin i malo ga razmažite (svakako će se razmazati do kraj noći). Bilo da je klasična crvena boja ili ruž u bordo nijansi, iskoristite prst da ga utapkate umesto da ga nanesete direktno.

Saznaj više:
Povezani članci: