Ovo je 5 najboljih tečnih ruževa

10.05.2024.
RECOMMENDED

Znate li da je karmin bio strašno popularan u Engleskoj u XVI veku, zahvaljujući kraljici Elizabeti I? Ona je uvela stil belih lica sa izrazito crvenim usnama, a boje ruževa koje je koristila pravile su se mešavine pčelinjeg voska i biljaka. Prvi karmin u pakovanju proizveden je 1870. i nosio je naziv Prvi karmin u tubi, a proizveo ga je brend Guerlain 1870. godine. Tačno 82 godine kasnije, neki karmin je prvi put bio reklamiran u novinama u kampanji pod nazivom Fire & Ice.

Sve to davno je prošlo vreme i danas postoji nekoliko kategorija po kojima biramo omiljene ruževe za usne, a dve glavne su, da li je karmin tečan ili čvrst.  

tecnih ruzeva 5

I tečni i čvrsti ruževi za usne mogu biti podjednako postojani i otporni. Ali, nisu su svi podjednako dobri. Predstavljamo 5 tečnih ruževa koji imaju veliku popularnost širom sveta i s razloom ih koriste neki od najboljih šminkera na planeti. 

5 top tečnih ruževa

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Lip Blur

Ne samo što ima aplikator kojim se lako nanosi – fleksibilan je i čvrst, dijamantski oblikovan vrh, lak i precizan za nanošenje, već i njegova formula opravdava tvrdnje o mat efektu i dugotrajnosti, a oduševljava i intenzitetom boje. Kremast je i mekan, mat, a ipak ima sjajni finiš. Veličina tube – malo je duža od nekih drugih opcija ruževa.

charlotte tilbury ruzeva

L’Oreal Paris Infallible Matte Resistance Liquid Lipstick

Ovo je jedna od jeftinijih varijanti ruževa, ali po kvalitetu može da se meri sa mnogo skupljim varijantama. Lagan je i skoro vodenkast ruž, ali čim dođe u dodir sa usnama, suptilno se suši i ostavlja udoban mat finiš. Njegova pigmentacija je fenomenalna (dostupna je u 12 univerzalnih nijansi), posebno kad se nanese u 2, bogatija sloja. Ovo je veoma dugotrajan ruž, otporan je i kako biste ga skinuli, koristite ulje.

loreal ruzeva

Dior Liquid Lipstick

Jedna od najbogatijih nijansi crvene boje koja postoji na tržištu ruževa. Aplikator je u obliku kapljice, formula je gotovo masna, a karmin se lako nanosi. Neverovatno je pigmentisan, lagan i ne suši se na usnama.

dior ruzeva

NARS Lip Pigment

Nars Powermatte Lip Pigment je, kao što mu samo ime kaže, bogat pigmentom. Jedan ili dva poteza su dovoljna, da bi se na usnama pokazala fantastična boja (probajte nijansu Save the Queen). Ovo je jedan od ruževa koji ima vodenastu konzistenciju, pa treba da ga nanosite lagano, da se ne bi razmrljao. Ima 20 nijansi, od nežno roze do brodo.

nars lip ruzeva

Fenty Beauty Icon Liquid Lipstick

Ovo je jedan od najluksuznijih ruževa koji postoji na tržištu. Fenty Beauty je kremast, a lagano klizi preko usana, i jedan sloj nanošenja je više nego dovoljan da bi na usnama razvio finu boju. Kad se slegne, suptilan je i čini da usne izgledaju punije i zdravije.

fenty beauty icon ruzeva

Fotografije: Pinterest, Promo

Saznaj više:
Povezani članci: