Ovo su ALATI za šminkanje koje preporučuju profesionalni šminkeri

03.03.2024.
RECOMMENDED

Bilo da nosite šminku svakog dana ili samo vikendom, važno je imati odgovarajuće alate za šminkanje kako biste postigli željeni izgled. Ako ste kupili set četkica pre nekoliko godina i ne znate šta pola njih radi, mi smo tu da vas uverimo da je vreme da smanjite svoju kolekciju na nekoliko ključnih alata.

Ovih 6 alata za šminkanje koje svako treba imati u svojoj kolekciji, uz savete o tome kako ih koristiti.

BEAUTY SUNĐER

beautyblender original 1

Ne znamo kako smo se ikada šminkali bez beauty sunđera – oni su jedan od najboljih načina da poboljšate tehniku nanošenja šminke. Za besprekoran, prirodan izgled, ovaj alat je ključan. I ne, beauty sunđer ne upija proizvod koji utapkate, već ga ravnomerno raspoređuje po koži.

Među njima se izdvaja kultni Beautyblender, koji je pogodan za blendiranje tečnog pudera, kontura, hajlajtera i rumenila. Ipak, važno je da ga redovno čistite (i menjate) kako biste izbegli gomilanje bakterija.

ČETKICA ZA PUDER

real techniques 201 powder brush

Ako koristite tečni puder ili tint za kožu, setovanje sa puderom u kamenu je ključno kako bi vaša šminka duže trajala, a kvalitetna četkica za puder pravi najveću razliku. Bez obzira na to da li koristite transparentni puder za setovanje ili nijansu koja se poklapa sa vašim tenom, mekana četkica za puder postaće vaš najbolji prijatelj. Mi preporučujemo ovaj primerak od Real Techniques.

ČETKICA ZA KOREKTOR

2019 HG Spring2020 DotCom 1024x1309 0000s 0002 Vanish Seamless Finish Concealer Brush front v1 1024x

Četkica za korektor nije neophodna za svakoga jer apsolutno možete da koristite prste ili beauty sunđer umetno nje. Ipak, kada vaša šminka zahteva jaču pokrivenost, četkica za korektor je neophodnost. Područje ispod oka je puno sitnih linija, bez obzira da li imate bore ili ne, a četkicu za korektor omogućava optimalnu pokrivenost. Hourglass Vanish Seamless Finish Concealer četkica je voljeni alat međy beauty fanaticima upravo zbog svoje preciznosti.

UVIJAČ ZA TREPAVICE

mac sku MHT701 1x1 0

Kvalitetan uvijač za trepavice je must-have ako želite da vaše trepavice izgledaju duže i da otvorite oko. Shiseido uvijač je dugogodišnja ikona u industriji lepote, kao i MAC Cosmetics (prikazan gore) koji obezbeđuje isti efekat čak i sa kratkim trepavicama.

ČETKICA ZA SENKU

Brush No. 2 Eyeshadow Brush 51921df54d9c49fea75a6928cb236803

Ako retko kada nosite senke za oči, onda vam zaista nije potreban set od milion različitih četkica. Zato smo pobornici četkice sa dve strane, posebno kada je u pitanju senka za oči. Ne samo što oslobađa prostor, već su i veoma korisne. Među njima izdvajamo ovu Merit Brush No. 2 Double Sided četkicu.

REZAČ ZA OLOVKE

RREZEG001 800 1089px

Ako koristite ajlajner, olovku za usne ili čak olovku za obrve, dobar rezač je neophodnost. Ključ je da potražite rezač koji je precizan i otporan. U ovom slučaju preporučujemo duo rezač za olovke od našeg lokalnog brenda Aure.

Saznaj više:
Povezani članci: