Novi trend u šminkanju: Predstavljamo Après-Ski mejkap

  05.03.2024.
  RECOMMENDED

  Možda ove zime nećete posetiti neko poznato svetsko skijalište, ali to ne znači da ne možete da se šminkate kao devojke koje tamo borave. Zamislite rumene, osunčane obraze i preplanulost na mestima koja nisu zaklonile naočare za sunce, mejkap koji čini da izgledate lepršavo, mladoliko i glamurozno, bez imalo napora (Après-Ski estetika). Ako ove zime želite da postanete „zimska zečica“, poslušajte savete holivudske šminkerke Caroline Gomez.

  – Ljudi kao da su ove godine otvoreniji za preuzimanje rizika i igranje, a Après-Ski mejkap izgled je nešto što će vas izvući iz zone komfora. Čak i ako se ne spuštate niz stazu ili jurite niz planinu u Gštadu, izgledaćete kao pravi profesionalac na stazi. Obećavam, kaže Carolina.

  Apres Ski 0000

  Iako možemo, delimično, zahvaliti Kim Kardashian što je vratila après-ski estetiku u kolektivnu svest kada je lansirala svoju ski Skims kampanju, izgled „ski zečice“ popularan je kroz decenije, a to je bio posebno u muškim magazinima iz šezdesetih i sedamdesetih godina, u Playboy-u ili Oui magazinu recimo. Kim Kardashian i fotograf Nadia Lee Cohen direktno su odale počast toj estetici i tim pin-up devojkama koje su krasile naslovnice pomenutih magazina, što možete videti po fontovima, stilizaciji, pozama, ali – ne treba zaboraviti ni mejkap.

  Želite li da probate „upravo sa sišla sa staze“ stil šminkanja koji poručuje: „zima je, i svi kul klinci su otišli na skijanje“? Razmišljajte o njemu kao o glamuroznoj starijoj sestri TikTok „cold girl“ trenda, koji je dominirao tokom zime u 2023. godini. Još jedna slavna šminkerka, Emily Gray za magazin Byrdie otkriva kako da postignete Après-Ski mejkap estetiku, koju odlikuju crveno rumenilo (rumenilo koje se stvori na obrazima nakon nekoliko sati provedenih na snegu), te svetli deo (postignut korektorom, puderom ili hajlajterom ispod očiju) i plava senka za oči.

  apres ski makeup 2

  Après-ski izgled, pri kojem je fokus na rumenim obrazima i belini ispod očiju, a koji poručuje da ste satima bili na ski stazi, najlakše ćete postići na sledeći način: najvažnija je besprekorna podloga koju ćete postići puderom (Gray preporučuje Luminous Silk Perfect Glow Foundation brenda Armani Beauty), zatim se nanosi korektor, tri do četiri nijanse svetliji od vašeg stvarnog tena – u zavisnosti od toga koliko dramatičan izgled želite. Gray preporučuje da se korektor fiksira svetlim puderom, baš na mestima na kojima bi trebalo da nosimo naočare, a za osunčani izgled, savetuje korišćenje bronzera sa sjajnim, umesto mat finišom (Emily Gray koristiti Armani Beauty’s Luminous Silk Glow Setting Powder umesto stvarnog bronzera koji zamućuje pore, i dodaje sjaj).

  apres ski

  Rumenilo se stavlja na kraju. Ako želite pravi Après-Ski mejkap stil, Gray preporučuje da stavite prvo prljavo roze nijansu, nanoseći je tamo gde obično stavljate rumenilo, a zatim da dodate svetlu, skoro neon nijansu na vrhove jagodica i sva ona mesta na kojima bi sunce udaralo u konture i linije vašeg lica.

  Takođe, kad je Après-Ski mejkap u pitanju, možete nanositi slojeve različitih formula.

  – Za izgled rumenih obraza, prvo bih počela sa kremastim rumenilom. Nanesite ga preko jagodica i nosa i izblendajte. Da biste ga fiksirali, koristite formulu u prahu kao što je Armani Beauty Luminous Silk Glow Blush u nijansama 61 Desire ili 40 Mania, poručuje Gray.

  Fotografije: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: