Butter Frenchie – manikir koji nosimo ovog leta

  07.07.2024.
  RECOMMENDED

  Butter Yellow (puter – žuta) je boja sezone i sasvim je logično da se sa odeće i modnih trendova „prelije“ u beauty industriju i postane najtraženija nijansa u salonima za manikir. Prvi put viđena je na Seleni Gomez (manikirao ju je njen nail artist Tom Bachik), koja je započela trend puterastih noktiju, u početku samo kao jednobojan, kremasti premaz ravnomerno nanesen na nokte.

  butter nails

  No, trendovi se razvijaju, rastu i modifikuju pa se poslednjih nedelja pojavila nova verzija putera na prstima – francuski manikir u žutoj nijansi iliti „butter french(ie)“.

  butter yellow nails

  Ova verzija french-a nije komplikovana niti zahteva nešto novo, inventivno. U pitanju je klasičan french sa puterastom nijansom preko.

  Kako do butter french-a

  Prvi koraci su isti kao i za sve druge manikire – prvo oblikujete nokte. Najpopularniji oblici za ovaj manikir su ovalni ili okrugli. Nakon nanošenja baze u boji kože, vi (ili vaš manikir majstor) oblikujte „osmeh liniju“ u puter nijansi, koristeći tanku četkicu ili nalepnice za francuski manikir (genijalni izum za devojke koje rade nokte kod kuće). Za suptilniji izgled – nanesite još jedan sloj baze direktno preko žute. Završni premaz je poslednji, ali jedan od najvažnijih koraka u lakiranju noktiju – kako bi manikir trajao što duže.

  Ako volite da eksperimentišete od ovog mikro-trenda, možete da napravite polje za igru – probajte baby butter french, maksimalistički maxi-french ili butter frenchie sa glaze donnut završnicom preko.

  Fotografije: Instagram, Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: