Pitajte Francuskinje: Ovo je kultni PARFEM koji doprinosi njihovom „je ne sais quoi“

18.02.2024.
RECOMMENDED

Kako zamišljate da mirišu Francuskinje? Izbor parfema je potpuno individualna stvar, ali naravno da imamo pretpostavke o tome koje parfeme koriste žene koje se širom sveta smatraju ikone stila. Koji miris doprinosi njihovom celokupnom je ne sais quoi?

Postoji bezbroj luksuznih i chic brendova koji se izdvajaju među poznavaocima parfema, među njima su i Jo Malone, Byredo i Le Labo. Ipak, jedan dolazi do izražaja kada je u pitanju popularnost u Francuskoj – Diptyque.

Diptyque parfem 1

Otvoren 1961. godine u Parizu, Diptyque važi za brend koji se izdvaja na tržištu luksuznih mirisa, krema i sveća. Možda ste čak primetili njihove proizvode na svom Instagram feed-u zahvaljujući estetičnim bočicama, a proizvodi mirišu isto toliko luksuzno koliko i izgledaju.

Među Diptyque asortimanu, Francuskinje se kunu u Tam Dao.

Po čemu se izdvaja ovaj Diptyque parfem?

Tam Dao sadržava note sandalovine, kedra, svežeg čemprea i citrusa. Miris je osvežavajući, zemljani i po malo začinjen, što mu daje senzualnu notu.

Ipak, zbog svojih lakših i svežijih nota, nije jak kao što su ostali Diptyque mirisi, poput Fleur de Peau ili Oud Palao, te malo duže i traje.

adc320b54dd1be47066377e7ce422127

Pored Tam Dao, među high-end parfema koji će vas transportovati direktno u Pariz izdvajamo još neke. Naravno, tu su Mojave Ghost i Super Cedar od Byredo, Café Rose sa potpisom Tom Ford i Thé Noir 29 od Le Labo.

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: