Heat Protection, sprejevi koje preporučujemo + kako je najbolje da ih koristite

  21.03.2024.
  RECOMMENDED

  Heat protection postaje sve popularniji korak u stilizaciji kose. Stilizacija kose često oslanja na toplotne alate poput fena za kosu, prese, uvijače i figare zbog čega je važno pravilno zaštititi kosu od potencijalnih oštećenja uzrokovanih visokim temperaturama.

  hair 2

  // Heat protection sprejevi

  Kako bismo vam pomogli u očuvanju pre svega zdravlja, ali i sjaja vaše kose, predstavljamo vam nekoliko preporučenih sprejeva za zaštitu od toplote i savete o najboljem načinu njihove upotrebe.

  Sprej za Zaštitu od Toplote – Kerastase GENESIS

  Ovaj sprej ne samo da pruža izuzetnu zaštitu od toplote, već istovremeno hidrira kosu, čineći je otpornom na štetu uzrokovanu toplotom. Pre upotrebe dobro protresite bocu, zatim raspršite proizvod ravnomerno po vlažnoj ili suvoj kosi pre nego što upotrebite neki od uređaja.

  118

  Heat Defender REVLON – Uniq One

  Sprej je formulisan sa keratinom i prirodnim uljima, čime pruža dodatnu hranljivu negu kosi dok je štiti od visokih temperatura. Nanesite ga na kosu pre sušenja ili oblikovanja, fokusirajući se na krajeve i oblasti koje su najviše izložene toploti.

  uniqone treament packshot

  Sprej za zaštitu od toplote – REVUELE HAIR SPRAY

  Ovaj sprej ne samo da štiti kosu od toplote, već i pruža dodatni sjaj i glatkoću. Pre upotrebe, raspršite ga na vlažnu ili suvu kosu, a zatim oblikujte ili stilizujte kosu kao obično.

  Sprej za zastitu kose od toplote REVUELE Heat Protect 200ml

  U P O T R E B A.

  Kada je u pitanju pravilna upotreba sprejeva za zaštitu od toplote, evo nekoliko ključnih saveta koje smo prepisali od profesionalnih frizera, a koje možda niste znali.

  Nanesite proizvod na vlažnu ili suvu kosu: Bez obzira da li se pripremate za sušenje ili oblikovanje kose, važno je naneti sprej za zaštitu od toplote na čistu kosu pre korišćenja bilo kakvih toplotnih alata. Ostavite neko vreme da kosa upije proizvod. Nemojte momentalno tretirati kosu toplotom.

  Ravnomerna raspodela: Raspršite proizvod ravnomerno po čitavoj dužini kose, fokusirajući se posebno na krajeve koji su najosetljiviji na delove koje planirate da tretirate toplotom.

  Prilagodite količinu proizvoda: Količinu spreja prilagodite dužini i debljini vaše kose. Kraće frizure zahtevaju manje proizvoda, dok će duge i gusta kosa zahtevati veću količinu.

  Ne preterujte: Iako je zaštita od toplote ključna, preterana upotreba proizvoda može otežati kosu i smanjiti volumen. Držite se preporučene količine i izbegavajte nanošenje višestrukih slojeva.

  Redovna upotreba: Koristite sprej za zaštitu od toplote svaki put kada koristite toplotne alate za oblikovanje kose, čak i ako je temperatura alata podešena na niže.

  0bad2ca690a7d61568fc3214d70b21e5
  07c9de0c658580b19bf71ad85f574654

  Saveti poput ovih i upotreba kvalitetnih sprejeva za zaštitu od toplote mogu značajno doprineti očuvanju zdravlja i lepote vaše kose, omogućavajući vam da uživate u raznovrsnim frizurama bez brige o potencijalnim oštećenjima uzrokovanim toplotom.

  Foto: Pinterest, Promo

  Saznaj više:
  Povezani članci: