Pretraga

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak

Tekst: Heather Gwynther

Tarot ili čitanje aure, opsednuti smo okultnim, baš kao i ostatak modne industrije ali astrologija nam je ipak najdraža. Volimo je i u obliku nakita, plejlista, čak i kao pomoć pri odabiru šminke (i pri tom mislimo na svoj znak, ne na baš apsolutno sve znakove zodijaka). Deo čari astrologije jeste upravo to koliko je lična.  

Živimo u trenutku u kom počinje novo astrološko razdoblje, a sa njim nam astrolozi predviđaju i velike promene koje će uticati na ceo ljudski rod. Šta će one tačno biti - u to ne možemo biti sigurni, ali šta i očekivati od pseudonauke, zar ne? Ipak, volimo je, a u njenu slavu smo sastavili listu najboljih parfema za svaki horoskopski znak. 

OVAN

MILESSIME IMPERIAL, CREED

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak (фото 1)

Ako poznajete nekog ko je rođen u znaku ovna, onda vrlo dobro znate da ta osoba neće dozvoliti da je porede sa parfemom koji u najmanju ruku nije legendaran - ali kultan, ne zastareo. Tu na scenu stupa Creed Millesime Imperial - spoj morskog akorda i irisa sa iskričavim citrusnim gornjim notama. Svež i očaravajuć, ovaj miris je upravo poput najboljeg izdanja onih koji pripadaju ovo horoskopskom znaku: prepun samopouzdanja ali bez trunke agresivnosti.

BIK

MONOCLE SCENT FOUR: YOYOGI, COMME DES GARCONS

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak (фото 2)

Bik je znak koji obe noge drži na zemlji, osećajan i povezan sa suštinom. Monocle’s Yoyogi rođen je u Švajcarskoj, zemlji koja do parfema drži isto koliko i do svoje prelepe prirode, a sam miris je zamišljen tako da podseća na jutro u jednom parku u Tokiju koji se zove Yoyogi. Zato u njemu osećamo čempres, sveže pokošenu travu i pelin. Ipak, ne tražite da ga pozajmite, bikovi su poznati po tome koliko su posesivni. 

BLIZANAC

THE ESSENTIAL COLLECTION FOR WOMEN, FREDERIC MALLE

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak (фото 3)

Pakao je mačiji kašalj spram blizanca koji je nateran na doslednost. Nema svrhe dodeljivati im jedan jedini parfem: voleće ga danas, zamrzeti do sutra i potpuno zaboraviti do kraja nedelje. Zato vam treba Fredric Malle kolekcija od nekoliko najpoznatijih parfema kuće - ili neka koju po izboru možete napraviti sami. Tako blizanac može da proba svaki, a da ne pokloni svoje scre ni jednom posebno.

RAK

VANILLE INSENSÉE COLOGNE, ATELIER COLOGNE

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak (фото 4)

Neki ljudi za rakove kažu da su puni ljubavi ali ima i onih koji ih smatraju manipulatorima. Kako god bilo, uopšte nam ne bi smetalo da nas izmanipuliše neko iz ovog znaka, a ko miriše na Atelier Cologne Vanille Insensée. Njegove note vanile sa Madagaskara i limete podsećaju nas na kolače (a njihovo pravljenje rakovi izdižu do nivoa ekstremnog sporta) dok mahovina sa slovenačkog hrasta i arome drveta engleskog hrasta daju nagoveštaj legendarno promenljivog raspoloženja pripadnika ovog znaka.

LAV

FUCKING FABULOUS, TOM FORD

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak (фото 5)

Pokažite ovaj miris jednoj lavici i pustite je da vam sama objasni zbog čega ste napravili pravi izbor.

DEVICA

CHANEL N°5 EAU DE PARFUM, CHANEL

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak (фото 6)

S obzirom na to da se u redove devica ubraja i Beyoncé, jasno je da jedino legendaran parfem može zadovoljiti njihove standarde. On u ovom slučaju može biti samo jedan: Chanel N°5. Ne verujemo da mu je potrebno dodatno predstavljanje. 

VAGA

MY WAY, ARMANI

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak (фото 7)

Kim Kardashian je vaga, a to kako doživljavamo ovaj znak može biti jednako kontroverzan kao i ona. U zavisnosti koga pitate, vage su rođene diplomate i vrlo društvene ili neodlučne i pomalo površne. Ipak, sve vage su ženstvene! Novi miris za žene brenda Giorgio Armani poziva na nove vidike i horizonte na kojima će vaga bolje upoznati sebe i sva svoja lica. Ima li šta bolje?

ŠKORPIJA

BLACK OPIUM, YVES SAINT LAURENT

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak (фото 8)

Seksi, intenzivna, često pogrešno protumačena - to je škorpija. Njen savršen mirisni par jeste Black Opium ispod čije zavodljive aure se krije senzualnost koji obavija sva čula. Orijentalne note obogaćene su eksplozijom neodoljivog mirisa crne kafe koji prate bergamot i bele cvetove narandže i jasmina koji lebde na bazi belog mošusa, zrna vanile i noćnog pačulija. Ne tražite dalje.

STRELAC

INSOLENCE EAU DE PARFUM, GUERLAIN

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak (фото 9)

Skloni neverovatnim eksplozijama nestrpljenja i tome da (uopšte) ne misle pre nego što progovore, strelci su upravo to: nepristojni (Insolence (engl) - nepristojnost). Sva sreća pa je Guerlain smislio parfem tog imena koji će im savršeno odgovarati. Očekujte ljubičicu, iris i mirišljave bobice. 

JARAC

COLONIA FUTURA, ACQUA DI PARMA

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak (фото 10)

Među poznatim jarčevima su žene kao što je Michelle Obama i Kate Middleton - odmah vam je jasno da je jedna od glavnih osobina ovog horoskopskog znaka pouzdanost. Sa druge strane, prošlog decembra sav prihod od prodaje ovog Acqua di Parma parfema doniran je u dobrotvorne svrhe. Ako to nije odgovorno, ne znamo šta jeste. I da, njegove note - od bergamota i grejpa pa sve do kadulje i vetivea - se zaista trude da stvore nešto prelepo, baš kao što to rade i jarčevi.

VODOLIJA

ESCENTRIC 01, ESCENTRIC MOLECULES 

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak (фото 11)

I evo ga: Escentric 01, ekscentričan parfem za najekscentričniji znak zodijaka: vodoliju. Biti rođen u ovom znaku znači biti slobodan i napredan mislilac. Aroma Iso E Super je mirisni molekul stvoren u laboratoriji još 1973, a Escentric Molecules pravi parfeme koji ga sadrže u veoma visokim dozama. Geza Schoen – parfimer iza Escentric Molecules – želeo je "stvori nešto nekonvencionalno" kada je napravio ovu svoju kreaciju ali mogao je jednostavno reći i "nešto u stilu vodolije" i ne bi pogrešio. 

RIBE

NIGHT SCENTED JASMINE, FLORIS

Pronađite najbolji parfem za svoj (ili tuđ) horoskopski znak (фото 12)

Riba je osoba koja će jednog trenutka potonuti u tugu, a zatim za koji minut plakati suze radosnice. One su emotivne ali i promenljive. Night Scented Jasmine je ljubavno pismo životu, snažno ženstven koktel mediteranskog cveća koji podseća na posebne večeri sa voljenim osobama, topli vazduh obložen mirisom belog jasmina, cveta nerolija, zelene flore i mesečevih ruža. 

Ovaj članak prvobitno je delom objavljen na buro247.com.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor