Kako da odaberete PARFEM koji će odgovarati vašem KARAKTERU?

  04.03.2024.
  RECOMMENDED

  Odabir parfema koji odgovara vašem karakteru može biti izazovan. Od momenta u kom svaka koža drugačije reaguje na parfem, velikog, skoro neograničenog izbora različitih parfema, pa se do situacije u kojoj je veoma važno ispratiti trendove u beauty industriji.

  Mi donosimo šest ključnih saveta koje bi trebalo da sledite ukoliko trenutno želite da se povežete sa sobom, na potpuno novom nivou u vidu parfema koji će odgovarati vašem karakteru i onim što želite da postignete.

  deec630a9fdf6c856a8187497b8f19d3

  Odaberite parfem koji odgovara vašem karakteru

  Razmislite o svojoj ličnosti

  Razmislite o svojim preferencijama, interesima i stilu života. Jeste li više mirni i suptilni ili ekstrovertni i energični? Opišite sebe i svoj karakter jer vam to može pomoći da odaberete parfem koji odražava ono što vi zaista i jeste i ono što nudite svetu.

  Upoznajte svoj ukus i omiljene note

  Ako već imate omiljene mirisne note, kao što su cvetni, voćni, drveni ili začinski mirisi, to može biti dobar početak za odabir parfema. Tražite parfeme koji sadrže mirisne note u kojima vi sami uživate. Parfem je određeni pečat. Upečatljiv kao ni jedan drugi. Trebalo bi da reprezentuje vas i vaše afinitete.

  095aea7d1fd82c7d514ba2c76c2c7602

  Testirajte

  Posetite parfimeriju i isprobajte različite parfeme na svojoj koži. Miris parfema može se razviti na različite načine na različitim osobama. Testiranje bi naravno trebalo da usledi onda kada odgovorite sebi na prethodna dva pitanja. Nemojte otići u parfimeriju nepripremljeni. Takođe, iskoristite iskustvo radnica kojima je posao da se upoznaju sa proizvodima te mogu odmah da vam preporuče ono što bi moglo da vam odgovara, posebno ukoliko već znate šta otprilike tražite.

  Dnevna i noćna varijanta

  Veoma je bitno da razumete da vam jedan parfem nije dovoljan. Kada je reč o parfemima koji odražavaju karakter veoma je bitno napomenuti da vam je potrebno dva parfema za dnevne-svakodnevne prilike i noćne prilike. U tom smeru i razmišljajte kada budete birali parfeme koji će vas definitisati i koje planirate svakodnevno da koristite.

  8a7ffb8bb41ebeb2ab211424f57a0ae8

  Preporuke

  Kada je reč o odabiru parfema, ovo je za mnoge jedna od većih investicija. I to sa razlogom. Trebalo bi da razmislite o tome koliko novca ste spremni da uložite, ali i da se potrudite da uložen novac iskoristite na najbolji mogući način. Pre kupovine, ukoliko niste sigurni u kvalitet parfema koji vam se dopao, istražite da li ga drugi preporučuju ili da li su imali prilike da ga isprobaju. Što više recenzija, to bolje po vas i vaša očekivanja.

  Dajte sebi vremena

  Nemojte žuriti s odabirom parfema. Dajte sebi dovoljno vremena da isprobate različite mirise i pronađete onaj koji najbolje odgovara vašem karakteru i stilu. To se verovatno neće dogoditi iz prvog puta. No, onog momenta kada budete pronašli parfem koji deluje kao da je „produžena ruka“ vas samih, shvatićete zbog čega se ljudi neiscrpno tude da pronađu parfem koji ih najbolje opisuje.

  parfem

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: