Beauty 101: Kako se koristi retinol na telu tokom leta

19.05.2024.
RECOMMENDED

Postoji velika šansa da ste već koristili retinol na licu. Ali jeste li ikada razmišljali o koriščenju retinola za ruke, noge i ostatak tela? Stručnjaci za negu kože tvrde da ovaj moćni sastojak protiv starenja može da proizvede iste rezultate na telu kao i na licu, što uključuje posvetljivanje tamnih fleka, podsticanje obnovu ćelija i umanjivanje finih linija i bora.

Želite da probate, ali niste sigurni odakle da počnete? U nastavku predstavljamo sve što treba da znate.

KAKO ODABRATI PRAVI PROIZVOD ZA VAŠE TELO

Svima je koža različita, tako da je važno temeljno istražiti proizvode. Razmislite o konsultaciji sa dermatologom ako niste sigurni šta da koristite i sa kojim ciljem.

Obratite pažnju na koncentrisanost proizvoda, i ako ste novi u upotrebi retinola, počnite sa niskim procentom. Takođe, probajte da pronađete proizvod koji sadrži neku vrstu hidratantnog sastojka jer retinol može da isuši kožu. Ukoliko vam je koža osetljiva, postoje retinol proizvodi za telo posebno napravljeni za one sa osetljivom kožom.

Pored toga, obratite pažnju na pakovanje proizvoda kada kupujete. Tamno pakovanje je važno kako bi se dejstvo proizvoda sačuvalo usled izloženosti suncu ili vazduhu.

Retinol za telo

KAKO SE KORISTI

Nanošenje: U zavisnosti od koncentrisanosti, proizvod verovatno možete naneti rukama. Ipak, ako su vam ruke osetljive, koristite jednokratne ili pamučne rukavice.

Količina: Za početak, koristite proizvod koji ste odabrali samo jednom ili dva puta nedeljno. Nakon toga, možete postepeno da pređete na svaki drugi dan. Ako koristite previše prebrzo, možete primetiti nuspojave poput suvoće, perutanja i iritaciju kože.

Vreme: Retinol bi trebao da se koristi noću. Tanak sloj proizvoda može da se nanese jednom dnevno, a idealno bi bilo uveče pre spavanja.

Kombinovanje sa drugim proizvodima: Ako ste skloni suvoj koži, preporučujemo da posle retinola nanesete jaku i duboko hidratantnu kremu za telo. Ako preferirate ulje za telo, onda nanesite pre. Naravno, ne zaboravite da je upotreba zaštitnog faktora ključna kada koristite ovaj sastojak.

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: