Pretraga

5 saveta kako da prirodno osušite kosu i uvek imate good hair day

Tekst: BURO.

Jedva smo dočekali da otopli dovoljno pa da možemo da se - barem ponekad - oprostimo od fena! Ipak, sušenje na vazduhu i nije baš tako jednostavno kao 1, 2, 3 ukoliko ne znate male trikove koji će napraviti razliku između savršene spontane testure i ptičijeg gnezda. Ovih 5 saveta su preduslov za dobre rezultate. Nema na čemu.

1. nega posle pranja

Ono što radite odmah nakon što ste oprali kosu ima najvećeg uticaja na to kako će vam se kosa osušiti i koliko će biti sjajna - ili naelektrisana. Za početak, ukoliko možete da izdržite, na kraju ispiranja je isperite hladnom vodom i nemojte je nikako trljati frotirskim peškirom. Umesto toga nežno upijte višak vode peškirom od mikrofibera ili pamučnom majicom, jastučnicom... Što manje frikcije, to je manje mogućnost da se vlas ošteti, a kosa će biti sjajnija.

5 saveta kako da prirodno osušite kosu i uvek imate good hair day (фото 1)

2. zaboravite na četku

Ukoliko imate talasastu ili kovrdžavu kosu, verovatno već znate da četku ne smete koristti na mokroj kosi, što zbog oštećenja što zbog toga što će uništiti prirodnu teksturu kose.

Najbolje je da kosu razmrsite prstima i krupnim češljem, a ovo važi za sve tipove kose. Ako imate bilo kakvih dilema na temu kako da odaberete češalj ili četku za sebe, imamo rešenje.

Ovo je trenutak kada treba da namestite i razdeljak, ukoliko ga nosite.

3. proizvodi za negu i stilizovanje su obavezni

Bilo koji tip kose da imate, proizvod za negu i hidrataciju koji će zatvoriti kutikulu je obavezan, pogotovo ukoliko ima vlage u vazduhu i zato obavezno koristite balzam koji se ne ispira na dužini kose (nikada pri korenu).

Ukoliko niste sigurni šta vam treba, lagano ulje je uvek dobra ideja, a možete ga kombinovati sa drugim proizvodima koji zavise od tipa kose i rezultata koji želite. Ravnoj kosi, na primer, je potreban volumen pri korenu pa će pena učiniti čuda. Za isticanje teksture koristite slani sprej ili sprej za teksturu. 

Kovrdžavoj kosi potrebna je definicija lokni pa su namenske kreme i proizvodi koje dodatno hidriraju uvek dobrodošli.

5 saveta kako da prirodno osušite kosu i uvek imate good hair day (фото 2)

4. naglasite prirodnu teksturu

Nisu vam neophodni fen ili figaro da biste dobili savršene talase i teksturu, a postoji više načina da stilizujete kosu u toku noći, na primer.

Pletenice smanjuju frizz i zbog zatezanja čine dlaku glatkijom, isto važi i za punđe koja će sprečiti da kosa dobije neželjeni volumen. 

Ukoliko imate dugu kosu, nanesite penu za volumen pri korenu, a nakon što se kosa u potpunosti osuši možete dodati i šampon za suvo pranje za dodatni volumen. Kratku kosu namestite ukosnicama i šnalama. 

5 saveta kako da prirodno osušite kosu i uvek imate good hair day (фото 3)

5. šta god da radite, ne pipajte kosu dok se potpuno ne osuši

Možete da potrošite bogatstvo na serume i ulja, provedete sate praveći pletenice ali ukoliko budete dirali kosu pre nego što se osuši, ništa vam neće vredeti. Stavite šnale ako vam kosa smeta ali držite prste dalje od nje.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor