Pretraga

Dočekali smo dan kada su frizure koje su nosile naše tetke postale kul!

Dočekali smo dan kada su frizure koje su nosile naše tetke postale kul!

Zaboravite na pletenice

Tekst: BURO.


Da li ste ikada pomislili da ćete stilsku inspiraciju tražiti od Nje? Znate na koga mislim, dobronamernu (a ponekad i ne) Tetku koja dominira porodičnim okupljanjima, o svemu ima mišljenje i u sve se razume. Prepoznaćete je po mirisu laka za kosu, natapiranoj frizuri koja pobija zakone gravitacije i aksesoaru. Uglavnom je tu uvek neka vrsta šnale da sve drži na svom mestu, a ne-daj-bože da nešto nije na svom mestu! Ona je uvek takva, bilo da drži glavnu reč za stolom, bilo da šeta kroz rafove supermarketa, a sada je izdominirala i Instagramom i pistama i crvenim tepihom. Uz male korekcije, naravno.

Ruku na srce, šik izdanja koja sada vidimo svuda oko nas i nisu baš jedan na jedan Njena kopija, ali elementi su tu i izgledaju fenomenalno. Uverite se i sami.

Velika štipaljka

Dočekali smo dan kada su frizure koje su nosile naše tetke postale kul! (фото 1)
Dočekali smo dan kada su frizure koje su nosile naše tetke postale kul! (фото 2)

 

Ok, ovo se realno uklapa u celu nostalgiju za osamdesetima (kada je vaša tetka i počela da ih nosi u mladosti), a sada su ponovo kul u kombinaciji su super-ravnom zalizanom kosom. Odaberite sjajne metalik, kornjača ili crne verzije i klonite se svega pastelnog i ukrašenog. Šnala za supermarket odjednom postaje power aksesoar, kul zar ne?

Banana-punđa sa ukrasnim ukosnicama

Dočekali smo dan kada su frizure koje su nosile naše tetke postale kul! (фото 3)

 

Zalizana banana-punđa prelazi na novi nivo uz ukosnice od providne plastike koje proviruju kroz vlasi. Ne samo da u centar pažnje stavlja lice nego je fierce elegantna. Stilizujte uz opuštenu garderobu, genijalna je dopuna za džins komade. Za ovu varijantu nikako nemojte koristiti ukosnice sa biserima i cirkonima, pošto ćete u sekundi preći u ne-baš-kul tetkastu teritoriju.

Punđa na vrh glave sa velikom šnalom

Dočekali smo dan kada su frizure koje su nosile naše tetke postale kul! (фото 4)
Dočekali smo dan kada su frizure koje su nosile naše tetke postale kul! (фото 5)

 

Visoka, nepravilna, i sa džinovskom šnalom koja služi više kao ukras (biseri, kamenčići, što ženstvenije, to bolje) nego da drži kosu na svom mestu. Slobodni pramenovi, a ne savršeno sjajna i očetkana kosa, dodaju onaj je-ne-sais-quoi koji se uvek trudimo da dostignemo. Nositi uz minimalistički stajling.

Šinjon na novi način

Dočekali smo dan kada su frizure koje su nosile naše tetke postale kul! (фото 6)

 

Niska uvrnuta punđa je šik. Tu nema rasprave. Ali i odmerena kao Hitchkockove heroine. A ako je napravite od natapirane, da ne kažmo znalački raščupane kose, sa predimenzioniranom visinom na temenu, dobijate pravi miks klasike i zeitgeista. Za probati samo posle osam sati uveče.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar