Dočekali smo dan kada su frizure koje su nosile naše tetke postale kul!

19.06.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER_PUNDJA.png

Zaboravite na pletenice

Da li ste ikada pomislili da ćete stilsku inspiraciju tražiti od Nje? Znate na koga mislim, dobronamernu (a ponekad i ne) Tetku koja dominira porodičnim okupljanjima, o svemu ima mišljenje i u sve se razume. Prepoznaćete je po mirisu laka za kosu, natapiranoj frizuri koja pobija zakone gravitacije i aksesoaru. Uglavnom je tu uvek neka vrsta šnale da sve drži na svom mestu, a ne-daj-bože da nešto nije na svom mestu! Ona je uvek takva, bilo da drži glavnu reč za stolom, bilo da šeta kroz rafove supermarketa, a sada je izdominirala i Instagramom i pistama i crvenim tepihom. Uz male korekcije, naravno.

Ruku na srce, šik izdanja koja sada vidimo svuda oko nas i nisu baš jedan na jedan Njena kopija, ali elementi su tu i izgledaju fenomenalno. Uverite se i sami.

Velika štipaljka

 

Ok, ovo se realno uklapa u celu nostalgiju za osamdesetima (kada je vaša tetka i počela da ih nosi u mladosti), a sada su ponovo kul u kombinaciji su super-ravnom zalizanom kosom. Odaberite sjajne metalik, kornjača ili crne verzije i klonite se svega pastelnog i ukrašenog. Šnala za supermarket odjednom postaje power aksesoar, kul zar ne?

Banana-punđa sa ukrasnim ukosnicama

 

Zalizana banana-punđa prelazi na novi nivo uz ukosnice od providne plastike koje proviruju kroz vlasi. Ne samo da u centar pažnje stavlja lice nego je fierce elegantna. Stilizujte uz opuštenu garderobu, genijalna je dopuna za džins komade. Za ovu varijantu nikako nemojte koristiti ukosnice sa biserima i cirkonima, pošto ćete u sekundi preći u ne-baš-kul tetkastu teritoriju.

Punđa na vrh glave sa velikom šnalom

 

Visoka, nepravilna, i sa džinovskom šnalom koja služi više kao ukras (biseri, kamenčići, što ženstvenije, to bolje) nego da drži kosu na svom mestu. Slobodni pramenovi, a ne savršeno sjajna i očetkana kosa, dodaju onaj je-ne-sais-quoi koji se uvek trudimo da dostignemo. Nositi uz minimalistički stajling.

Šinjon na novi način

 

Niska uvrnuta punđa je šik. Tu nema rasprave. Ali i odmerena kao Hitchkockove heroine. A ako je napravite od natapirane, da ne kažmo znalački raščupane kose, sa predimenzioniranom visinom na temenu, dobijate pravi miks klasike i zeitgeista. Za probati samo posle osam sati uveče.

Saznaj više:
Povezani članci: