Pretraga

Kosa supermodela je ponovo u trendu: isprobajte 90s Blowout

Kosa supermodela je ponovo u trendu: isprobajte 90s Blowout

Tekst: BURO.

Beauty minimalizam se poslednjih godina kotira poprilično visoko i ništa mu ne mogu ni glam squads koje predvode Kardashiani sa svojim pratiocima... Ipak, naša opsesija svim stvarima iz devedesetih izgleda pravi pukotine u njegovom oklopu: dok smo se donedavno trudili isključivo da nam kosa (a i celo lice, zašto da se lažemo) izgleda "kao da ništa sa njom nismo radili" i kleli se u Glossier i talase kao sa plaže, danas se glamur, baš kao i u modu, vraća i u naš #inspo folder za posetu frizeru. I ne, ne pričamo o boji niti trajnim promenama.

kad je kosa u pitanju, novi sveti gral jeste feniranje. Da, sa velikim četkama, volumenom u korenu, frizura koja se ne boji da izgleda kao da je na nju potrošeno vremena. Inspiracija? Ko drugi od originalne postavke supermodela: Cindy Crawford, Christy Turlington i Claudia Schiffer, Mariah Carey, Cher iz filma "Clueless" i legendarna Rachel Green. Ovo je kosa koja prosto moli da se oda počast svom umeću koje je potrebno da bi tako izgedala. A kako to izgleda? Pa, jednom rečju: skupo.

Pomalo smo se pitali i kako to da do ovoga nije došlo ranije, imajući u vidu da smo pošteno zaglibili u sve ostalo što ima veze sa dekadom devedestih - od kombinacija koje je nosila princeza Diana pa sve do veša koji viri iznad pantalona ili suknje i apostolki sa debelim đonom. Iskreno, trenutak je baš sad savršen: volimo ih, ali vreme je da odložimo svoje scrunchie gumice i punđe koje izgledaju kao da smo pošli na umivanje zamenimo nečim malo doteranjim, zar ne?

Varijacija na temu ima nekoliko, i nema potrebe da bukvalno preslikavate Pepsi reklamu sa Cindy. Dovoljno je da skrolujete po svom feedu i (ako već niste) bacite pogled na to kako ovo danas rade fashion devojke. Videćete da su se čak i skandinavke priključile ovom novom timu. Što je kosa duža, to je i fenirana talasastije, uvek sa puno volumena pri korenu i dugim stepenastim šiškama oko lica koje frizuri daju pokret.

Ukoliko imate nešto kraću kosu ili bob, prepisujte od Hailey Beiber koja, sa svoje strane, kao da prepisuje od Rahel Green i nećete pogrešiti: volumen pri korenu, ravna dužina i uvijeni krajevi. Vidimo se kod frizera!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor