Pretraga

Šiške iznad obrva - prijatelj ili neprijatelj?

Šiške iznad obrva - prijatelj ili neprijatelj?

Tekst: BURO.

Ovu posebnu vrstu šiški smo, najverovatnije, svi imali u jednom momentu. Kom? Onom u kom smo kao klinci otkrili makaze, ogledalo i otrgli se roditeljskoj kontroli. Ove godine upravo taj stil, koji je velikom broju nas izazvao mnogo suza, vratio se na velika vrata i prelazi iz sezone u sezonu, a mi ne možemo da se ne pitamo da li smo zaista spremni?

 

Nekada ih je nosila samo Rooney Mara, a kolektivna manija započela je revijom Prada za proleće-leto 2019. godine. Znamo šta mislite: ostavite Gigi i Kaiau da ubede ceo svet da može da nosi nešto što, možda, dobro stoji samo njima. Ali, pogledajte malo bolje, trend odlično izgleda i van piste. Genijalno se uklapa u francusku verziju rock chic šika, kao i u grunge revival trendove, ne treba vam bolji primer od Alison Sudol sa gitarom, a svaka varijacija na temu Betti Page je dobitna kombinacija.

 

 

Ispada da su šiške iznad obrva ustvari vrlo prilagodljive i da se mogu nositi na različite (skoro dijametralno suprotne) načine, uključujući i kovrdžave i talasaste, nejednake ili istanjene, sa razdeljkom ili na stranu, ravno šišane. Jedini uslov je da odaberete one koji su u skladu sa vašim licem i prirodnom teksturom kose i da ste spremni na posete frizeru svake tri do četiri nedelje (da, tako brzo izrastaju, gnjavaža ili srećna okolnost - odlučite sami). Dakle, ko ih želi?

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor