15 profi beauty trikova koji će vam promeniti život

  19.08.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/protips_cover_update.jpg

  Besramno smo ispitali (proganjali? zavisi koga pitate) sve beauty profesionalce koje poznajemo – od šminkera preko modela pa do frizera – da nam otkriju svoje najbolje trikove i varalice, a sve da bismo i sebi i vama ulepšali život. Nema na čemu.

  #1. Jedna kašičica, dve primene

   

  Odličan trik stariji od vremena, ali uporno ga ignorišemo. Metalnu kašićicu ohladite u frižideru ili zamrzivaču, a zatim je nežno prislonite i prevucite ispod otečenih očiju. Sam otok će se odmah značajno smanjiti, a kašika je sjajan alat i kad mažete maskaru pošto sprečava njeno razmazivanje.

   

  #2.Trik za ruž koji traje ceo dan

   

  Namažite sloj ruža, a pre nego što upijete višak, uzmite trećinu papirne maramice (samo jedan sloj) i  preko nje nežno nanesite tanak sloj transparentnog pudera u prahu – ovo je backstage caka koja garantuje mat finiš i dugotrajnost boje.

   

  #3. Udahnite maskari novi život

   

  Ako je puna grudvica i osušila se, jednostavno joj dodajte nekoliko kapi fiziološkog rastvora – magija!

   

  #4. SOS serum za kosu

   

  Ako pri ruci nemate serum, a kosa vam je naelektrisana, slobodno umesto njega stavite kremu za ruke. Počnite malom količinom i od donje polovine, pa polako nastavite prema gore. ako imate tanku kosu pazite da je ne izmastite. Ključ je da kremu jako dobro razmažete po prstima i dlanovima.

   

  #5. Transformišite svoj ajlajner

   

  Kupili ste pretvrdu olovku za oči? Držite je iznad upaljača nekoliko sekundi da se ugreje, a zatim je ostavite da se ohladi deset do petnaest sekundi, Dobićete novu gel formulu koja prosto klizi preko oka.

   

  #6.  Gušće trepavice za minut

   

  Ako imate kratke i retke trepavice, nežno na njih nanesite malu količinu pudera u prahu pre maskare i dobićete značajno veći volumen. Maskaru zatim slobodno nanesite u više slojeva.

   

  #7. Neka vam rep uvek bude na visini

   

  Ako vam je kosa teška i kada je vežete u rep ima tendenciju da padne, vertikalno provucite ukosnice kroz onaj deo repa na kom se nalazi gumica za instant efekat podizanja.

   

  #8. Korak dalje u upotrebi kokosovog ulja

   

  Odlično je za kožu tela ali isto tako efikasno skida šminku. Stavite malu količinu na tufer ili tkaninu i prislonite na deo lica sa kog želite da skinete make up. Nemojte trljati nego pustite da se šminka sama razloži pre nego što je uklonite jednim nežnim potezom.

   

  #9. Precizan ruž bez olovke

   

  Ovo je vrlo popularan trik kada se radi o karminu – iscrtajte ružem malo X na kupidonovom luku pre nego što ih ispunite bojom. Tako ćete izbeći eventualne greške.

   

  #10. Gušća kosa za minut

   

  Ili bar iluzija bujnije i gušće kose, koju ćete dobiti ako senku za oči u boji koja odgovara boji vaše kose stavite duž razdeljka i ivice kose gde izgleda kao da se proređuje.

   

  #11. Krem rumenilo

   

  Ako vam je teško ili komplikovano da lepo razmažete krem rumenilo prstima, koristite deo šake odmah ispod palca. Toplota dlana će dodatno rastopiti boju i učiniti da se bolju upije za prirodan finiš.

   

  #12. Napravite savršenu tamno-crvenu i boju vina

   

  Postoji jedan trik kojim ćete dobiti ultra tamnu i intenzivnu nijansu crvene koju ćete jako teško naći po parfimerijama. Ako prvo uokvirite usne olovkom za oči u braon ili sivoj boji (klonite se čisto crne )i običan crveni ruž dobiće bogatiji finiš i multidimezionalnost.

   

  #13. Bela olovka za oči umesto prajmera

   

  Bela olovka ne koristi se samo za unutrašnje uglove očiju. Možete je razmazati preko kapka pre nego što nanesete senku. Boja će biti znatno intenzivnija i dramatičnija, da ne govorimo dugotrajnija.

   

  #14. Prirodno punije usne

   

  Ako želite diskretno punije usne, a ne želite da vas neko pobrka sa Kylie Jenner, dodajte malo ulja od peperminta u sjaj za usne.

   

  #15. Ovladajte tečnim rumenilom

   

  Tečno rumenilo daje savršenu ,boju ali ne ostavlja puno vremena da ga razmažete pre nego sto se setuje. Trik je da na obraze utrljate malo više hidrantne kreme pre rumenila – to će vam dati više vremena da ga izblendate i izbegnete da izgledate kao porcelanska lutka sa roze krugovima na obrazima.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: