5 genijalnih trikova za savršen pedikir onda kada nemate vremena za salon

  15.06.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER-PEDIKIR.gif

  Nema mesta strahu od otvorenih cipela

  Prvo smo nosili “čizme” sa otvorenim prstima, a sada sandale, rimljanke i apostolke – i obične i sa štiklom… Sakriti stopala je postala takoreći nemoguća misija čak i kada ste daleko od plaže. Nema mesta za brigu, od samolepljivih noktiju do Weleda kreme “za sve”, donosimo vam savete pomoću kojih ćete na brzinu i lako srediti stopala kada ste u stisci sa vremenom i produžiti vreme između poseta pedikiru.

  Koristite piling za stopala više puta nedeljno

   

  Ako nekoliko puta nedeljno na kraju redovnog tuširanja koristite običan piling za stopala, velike su šanse da vam turpija i dugo potapanje neće ni trebati. Kada završite, pogurajte pokožicu drvenim štapićem za zanoktice ili peškirom. Eksfolijacija, pored toga što nije skupa, daje rezultate i na trenutno i na dugoročnom planu.

  Držite samolepljive nokte u blizini za hitne slučajeve

   

  Genijalan trik za one situacije kada zaista nemate vremena ili uslova da popravljate ili čekate da vam se nokti osuše. Obično ih prodaju u setovima koji već sadrže sve što je potrebno za lepljenje, i mogu se staviti za tili čas. Iako ih ima u raznim bojama i dekoracijama, preporučujemo vam da uzmete one koji su u boji vašeg omiljenog laka za nokte ili se sa njim slažu.

  Koristite bogatu kremu kada lakirate nokte

   

  Ako ste kao dete imali problema da ne prelazite preko linije u bojankama i sada vam više vremena treba da očistite kožu oko noktiju nego da ih nalakirate, namažite jako tanak sloj Weleda Skin Food kreme oko noktiju (nikako ne na sam nokat). Lak za nokte se neće “uhvatiti” preko masnog filma. Bilo koja krema bogate teksture će uraditi trik, a suva koža će vam biti zahvalna.

  Nikad ne preskačite Top Coat

   

  Možda vam izgleda kao korak kojim samo gubite vreme ali, verujte nam, nije tako. Upotrebom zaštitnog sloja ćete zapravo uštedeti na vremenu zato što će lak biti mnogo postojaniji, pogotovo ako ga precizno namažete na celu površinu nokta.

  Rotirajte otvorene i zatvorene cipele

   

  Sada kada znate sve ove trikove, želećete da stalno idete u sandalama ali je bolje da to ne činite baš sve vreme kako vaši nokti ne bi bili non-stop izloženi spoljnim uticajima (koža će vam biti manje suva, a lak dugotrajniji).

  Saznaj više:
  Povezani članci: