Beauty bridal timeline: kada bi koje korake trebalo da preduzmete

  26.02.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/bridal_cover.jpg

  Čini se da se svaka priča o venčanju, negde na putu od veridbe do samog dana pretvori iz bajke o čestitkama u čist stres. Lokacija, zvanice, hrana, haljina… Izgleda da sve treba da držite pod kontolom, što je praktično nemoguća misija, ali vas ta činjenica ne sprečava da ipak to probate. Ako ste se i pretvorile u bridezilla verziju sebe, stanite na sekund, udahnite i… dajte sebi minut vremena za realno planiranje. Mi smo tu da pomognemo (čak i sa inspiracijom za izbor lokacija), a pred vama je pravi beauty cheat sheat, pratite ga, zaboravite na brigu ali ne zaboravite da se zabavite.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1582720979683653.jpg

  Odlučite kako želite da izgledate

  Kako? Ne zamišljajte unedogled već napravite pravi mooodboard (Pinterest je stvoren upravo za ovu priliku, dajte mu šansu). Na taj način ćete na jednom mestu moći da vidite šta vam se zaista sviđa, šta realno ide jedno sa drugim, a šta je dobro samo na teoretskom nivou. Pročešljajte i sačuvajte sve što vam padne na pamet, a zatim se bacite u ulogu urednika i polako pročistite “gomilu”. Konsultujte se sa onima čije vam je mišljenje važno, od drugarica pa do profesionalaca. Ne umanjujte važnost ovom koraku, bez njega vam se vrlo lako može desiti da letite okolo kao muva bez glave, a pošto realno imate još dovoljno vremena, nema nijednog razloga da vas hvata nervoza – sakupljanje beauty ideja i njihovo sortiranje može da vam bude pravo opuštanje.

  Bukirajte šminkera i frizera

  Prethodno ih isprobajte, naravno. Kada pronađete one koji vam zaista odgovaraju – ne puštajte ih! Možda mislite da je 3 meseca isuviše rano ali, verujte nam da je upravo pravo vreme. Niste jedina žena koja se udaje, ne dozvolite da vam ih neko ukrade pred nosom. Što ranije, to bolje.

  Bukirajte frizera za šišanje i farbanje

  Da, ponavlja se reč “frizer”, ne, nismo ludi. Ukoliko idete kod istog i na šišanje i farbanje (pod uslovom da se farbate, naravno) i za frizuru za samo venčanje, super, ali šanse su i da se radi o različitim ljudima zar ne? Bilo kako bilo, obavezno bukirajte prva dva otprilike dve nedelje pre samog datuma – tako ostavljate sebi vremena za popravke ako ne daj bože nešto ne ispadne onako kako ste želeli.

  Bukirajte serije tretmana lica

  U zavisnosti od toga šta tačno želite, bukirajte serije intenzivnijih tretmana tako da ako se završe oko dva meseca pre datuma venčanja kako bi koža imala vremena da se oporavi i da prikaže rezultate – ovo posebno važi ako govorimo o hemijskim pilinzima, laserima, biorevitalizaciji i sličnim procedurama.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1582720979636076.jpg

  Idite na čišćenje i intenzivnu hidrataciju lica

  Najkasnije mesec dana pred samo venčanje zato što čak i njablaži tretman može izazvati upale, a ovako licu dajete vremena da se smiri. Isto tako, bar mesec dana pred sam dan, nikako nemojte isprobavati nov serume, kreme i druge preparate – ne želite nikakva iznenđenja u vidu reakcija kože.

  Izbelite zube

  Ok, ovo nije apsolutno neophodan korak, ali ako želite blistav osmeh na dan venčanja, ovo je vreme da ga dobijete, bilo da se radi o ordinacijskom izbeljivanju ili onom u kućnim uslovima. Svakako neka bude kontrolisano od strane stomatologa.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1582720979588234.jpg

  Idite na šišanje i farbanje

  Ovo je bukvalno idealno vreme za obe stvari – kosa neće dovoljno porasti da se na dan samog venčanja vidi izrastak ali ako vam se nešto ne sviđa, još uvek imate vremena za popravke. Pored toga, kosa ima i vremena da se malo oporavi od farbanja uz intenzivnu kućnu negu ili tretman. Ne treba posebno da ističemo kako ovo nije trenutak za isprobavanje novog frizera – idite isključivo tamo gde vas dobro razumeju i gde već imate odlične rezultate.

  Sredite obrve

  Ponovo, i ovde imate idealan rok za eventualne popravke, čak i ako se radi o običnom čupanju obrva kod kuće. Ukoliko ovo prepuštate profesionalcu, nemojte menjati onog kome verujete. Sva isprobavanja treba obaviti mnogo ranije.

  Napravite rezervni plan

  Uvek može da vam se desi da vam zatreba plan B i zato ga napravite na vreme. Ovo uključuje i ljude koji mogu da uskoče umesto onih koji su vam prvi izbor (ali im obavezno iskreno recite o čemu se radi, nemojte “rezervi” lagati i otkazivati u poslednjem momentu, za takve klijente postoji poseban krug pakla). Odvojite i neku vrstu beauty “prve pomoći”, za slučaj da vam zatreba.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1582720979492571.jpg

  Manikir

  Ovako će nokti na dan venčanja će izgledati potpuno sveže, neće stiži da izrastu, a eventualne zanoktice, ili upale imaju vremena da se smire i zarastu.

  Depilacija voskom (ukoliko je to način na koji se depilirate)

  Nikako ne čekajte dan ili dva pred samo venčanje. Koža uvek odreaguje na depilaciju, dajte joj vremena da se smiri.

  Sredite trepavice

  Bilo da ste redovni na ovakvim tretmanima ili ne, velike su šanse da želite da dan svog venčanja imate trepavice iz snova, a sedam dana je pravo vreme da uradite tretman trajnog bojenja ili uvijanja.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1582720979540457.jpg

  Našminkajte se i napravite frizuru

  Odnosno, pustite profesionalce kojima verujete da to urade za vas. Sve kockice se polako sklapaju.

  Ne zaboravite da dišete

  Ne zaboravite da ne postoje garancije ni za šta i nemojte da poludite ako dođe do nekakvih promena u planu. Go with the flow i ne zaboravite da uživate u svom venčanju, ipak je to, na kraju krajeva, vaš dan!

  Saznaj više:
  Povezani članci: