Da li ste se zapitali šta se nalazi u flasterima za bubuljice i da li su zaista delotvorni?

  16.07.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/pimple_patch_cover.jpg

  Svi smo ih negde videli: male okrugle flastere (mada ih ima i u zabavnijim oblicima) koji obećavaju da će se za nekoliko sati (ili noć) ratosiljati bubuljica. Ako na ove zaista optimistične tvrdnje dodate da ih često prate fotografije tinejdžera, nećemo vam prebacivati ako ste mislili da nisu za vas ili da su samo neka vrsta praznog hajpa. Ako ste skeptici, spremite se na iznenađenje: flasteri protiv bubuljica su zapravo vrlo efikasni. Naravno, ne pričamo o njima u kontekstu ozbiljnih akni koje zahtevaju multidisciplinaran pristup, protokole i dugoročna rešenja ali ako vam je poznat onaj osećaj da jedna (ili nekoliko) bubuljica smo što se nije pojavila i izdominirala licem ili se sa bubuljicama prvi put srećete u poslednje vreme zbog nošenja maski – ovo je proizvod koji vredi probati.

  Šta su flasteri za bubuljice

  Radi se o hidrokoloidnim flasterima koji u sebi sadrže i sastojke koji imaju jako protivupalno dejstvo i koji “izvlače” bubuljicu, sasušuju je, a zatim ublažavaju i otok oko nje. Ovi flasteri se godinama primenjuju u Koreji, a poslednjih godina su se zajedno sa ekspanzijom korejske kozmetike i beauty rituala proširili po celom svetu. Zamislite ih kao high tech korak koji daje rezultate koje smo smo (uzaludno) očekivali od paste za zube kad smo bili tinejdžeri.

  Kako rade

  Hidrokoloid je sastojak koji liči na gel i koji bukvalno izvlači gnoj iz pora ali i održava optimalan nivo hidratacije kože što ubrzava proces zarastanja. Njegova prvobitna namena u medicini jeste bila za previjanje rana i u tu svrhu se koristi veoma dugo, a danas se od njega prave i flasteri za stopala. Osim što je napravljena od hidrokoloida, većina flastera za bubuljice sadrži i salicilnu kiselinu koja je u stanju da prodre u upaljenu poru, očisti je i spreči dalje razvijanje upalnog procesa.

  Dodatni bonus ovih flastera jeste taj da vas direktno sprečavaju da dirate bubuljicu ispod njih, time se sprečava prenos bakterija ali i eventualno nastajanje ožiljaka. Svi znamo da je “ne diraj!” jedna od najtežih zapovesti za ispoštovati kada je reč o sopstvenom licu, zar ne?

  Ako sve ovo nije bilo dosta da vas ubedi, imamo još: kada se dobro prilepe, flasteri za bubuljice sprečavaju da nečistoće sa strane dospeju u tu bubuljicu, štite je od vode (vodootporni su) ali i svih drugih uticaja okoline poput UV zračenja što znači da, dok ga nosite, ne mogu nastati hiperpigmentcije i eventualni ožiljci. Možete se, čak, i našminkati preko njih ali za to je već potrebna određena veština.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594986079774551-1.png

  Kada se koriste

  Postoje dva razloga za njihovu primenu: prvi je nastanak nove bubuljice, a drugi bubuljica sa kojom ste nešto “već radili” pa ne želite da završite za ožiljkom ili flekom.

  Nova bubuljica

  Sigurno znate onaj osećaj kada postanete svesni da će nešto da vam „iskoči“ na licu. Čim se taj osećaj pojavi, na to mesto stavite flaster. Dobra stvar jeste da on zaista deluje jako lokalizovano i neće isušiti ostatak kože. Ostavite flaster da deluje minimum 6 sati, idealno celu noć. Kada ga budete skinuli, na njemu će verovatno biti nešto gnoja – znamo da nije baš najlepša stvar na svetu ali ovo samo znači da flaster obavlja svoj posao. Možete zatim staviti nov, ako mislite da nije dovoljno.

  Potencijalni ožiljak

  Da, rečeno nam je milion puta da ništa ne cedimo sami ali ljudski je grešiti. Flasteri protiv akni pospešuju brže zarastanje rana (zato se godinama i koriste umesto klasičnih zavoja) tako što hidriraju kožu i ne dozvoljavaju da se preko nje uhvati krastica koja usporava prozes zarastanja.

  Kako koristiti flaster za bubuljice

  Stvar je vrlo jednostavna:

  • temeljno očistite kožu nekim nežnim sredstvom – ne želite da ispod flastera zarobite bilo kakvu prljavštinu – i sačekajte da se dobro osuši, slobodno utapkajte višak vlage
  • stavite flaster, držite ga dok se ne zalepi na svim ivicama
  • ostavite ga da deluje minimum šest sati
  • ponovite po potrebi

  Zvuči genijalno, znamo. Molimo vas samo da vas ne zavede njihova efikasnost: ma koliko korisni bili, flasteri za bubuljice ne mogu da zauzmu mesto redovne rutine nege koju ne treba prekidati već samo nadopuniti njima kada za to ima potrebe. Tada isprobajte neki od naših favorita.


  ANTI-BLEMISH PATCHES, SEPHORA (DOSTUPNO U SEPHORI)

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594986179891767-1.png

  BLEMISH MICRO TIP PATCH, DR.JART+ (DOSTUPNO U SEPHORI)

      Saznaj više:
      Povezani članci: