Da li su TikTok trendovi primenljivi u stvarnom životu? Naša beauty urednica odgovara na to pitanje

  12.01.2022.
  RECOMMENDED

  TikTok i ja se ne slažemo baš uvek, priznajem. Imam nula tolerancije za „trikove“ poput onog za izbeljivanje unutrašnjosti vagine sodom bikarbonom i bademovim uljem uz koje čak i Goop jaja od žada deluju kao amatersko zlo. Put od praktičnog do uvrnutog i, još gore, opasnog je na ovoj platformi veoma kratak ali moram priznati da je isto tako i izvor nekih potpuno legit trikova ili bar „otkrivanja“ klasičnih stvari nekim novim klincima. Jes, upadnem ponekad u tu crnu rupu i super se provedem, a ovo su tri trenda za šminkanje koji se trenutno neumorno vrte, slobodno ih probajte – opasni nisu.

  „lip lift“ olovkom za usta

  O čemu se radi:

  Tehnika koja je postala viralni hit priprisuje se Mariu Dedivanovicu, a podrazumeva selektivno precrtavanje linije usana kako bi im se promenio oblik odnosno istakli kupidonov luk i sredina donje usne.

  MANDIN komentar

  Radi. Tu nema priče.

  Ukoliko volite ovakvu vrstu transformacija, odvojite nekoliko minuta da pronađete i uvežbate svoj „savršeni“ oblik. Lično, ne praktikujem ovakav način šminkanja zato što ne volim kada sebi izgledam kao druga osoba „sa i bez šminke“. Ako je šminka poput filtera za stvarni život (a nekako mi se čini da jeste) ne prija mi ona koja ljude čine neprepoznatljivim zato što isuviše ozbiljno igra na kartu ličnih nesigurnosti i imam utisak da ukoliko ovakve trikove predugo i stalno koristite samo je pitanje vremena kada ćete postati njihov rob.

  Pored toga, postoje suptilniji načini da se usne šminkom učine jedrijim i punijim – hajlajtovanje je jedan od mojih omiljenih.

  @shinebeautymalibu nonsurgical lip flip! #beauty #skincare #poutylips #lipflip #beautytips #makeup @makeupbymario @jouercosmetics ♬ Summer day - TimTaj

  @avonnasunshine GAME CHANGER!!!! @Maybelline New York ♬ original sound - Avonna Sunshine

  „blendanje“ tečnog pudera rolerom (od žada)

  O čemu se radi:

  Naslov sve objašnjava, a premisa jeste da klasični aplikatori poput četke ili blendera upijaju deo proizvoda tako da je upotreba rolera zapravo ekonomičnija i da daje jaču pokrivenost.

  mandin komentar 

  Ovaj članak nema smisla ako nisam iskrena i zato ću to i da budem: roler za tečni puder je čista glupost.

  Za njim niti ima potrebe niti je superniorniji u odnosu na bilo koju tehniku nanošenja tečnog pudera. Priznajem da tečni puder ne koristim svakodnevno, pogotovo ne preko dana – stavljam korektor samo tamo gde mi je potreban – i kada ga koristim nanosim ga uglavnom samo na delove lica na kojima imam nepravilnosti poput obraza (rosacea, hvala na pitanju) i oko očiju. Jasno je da sam opsednuta prirodnim efektima, a njih, lično, najlakše dobijam prstima i besomučnim utapkavanjem. Četkice i beauty blender su takođe odlični (meni, u specijalnim prilikama) i daju velike mogućnosti da se lako i jednostavno postignu različiti nivoi pokrivenosti. Zbog čega bismo od lica pravili zid koji ćemo da „krečimo valjkom“?

  #draping konturisanje rumenilom

  O čemu se radi:

  Konturiranje lica rumenilom umesto uobičajenom nijansom za konturiranje

  MANDIN komentar

  LOL.

  Izvinjavam se na ironisanju i prevrtanju očima (koje istina, niste videli ali verujte mi, tu je) svaki put kad nam TikTok otkrije toplu vodu. Ovo je trik kojim se šminkeri koriste od kad je šminke i veka, a koji je sad dobio novo ime da mu se slaže uz novi TikTok identitet.

  Ipak, moram da kažem da volim draping zato što daje dosta prirodne rezultate pod uslovom da odaberete dobru nijansu i poznajete svoj oblik lica. Klasično konturiranje zna da bude jako očigledno, pogotovo preko dana i pogotovo uz upotrebu proizvoda koji nisu kremastih tekstura – i zato definitivno glasam za.

  Saznaj više:
  Povezani članci: