Da li znate koje kozmetičke proizvode treba da zamenite kada počne leto?

19.06.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER_SUMMER_WINTER_UPDATE.jpg

Otkrijete svoje letnje lice

Jun je pravo vreme da napravite rokadu između svoja dva lica: zimskog i letnjeg. Ovim dvema verzijama jednostavnom trebaju različite stvari. U mom slučaju, zimska ja želi serije i toplu čokoladu, a letnja da sedi pored vode i Aperol Spritz. Dakle, nije stvar u tome šta je apsolutno bolje već kada je vreme za nešto drugačije. Kao što smo zamenili kašmir lanom, kape maramama za kosu i cipele sandalama, tako i umesto omiljenog zimskog parfema sa oudom i vanilom sada koristimo note nerolija. Zimskoj koži su potrebna ulja, bogate kreme i sredstva za eksfolijaciju. Letnjoj koži treba hidratacija, astringenti i jako dobri čistači. I makeup je posebna sportska disiplina u ovo doba godine. Leto je divno vreme za mnoge stvari ali šminkanje, nažalost, nije jedna od njih. Ako ne vodite računa, lako će vam se desiti da vam se sav trud bukvalno slije niz lice 5 minuta nakon što ste izašli na ulicu. A sa njom i sve ostale dobre stvari koje ste naneli na kožu pre šminkanja.

Saznajte koje omiljene zimske proizvode treba da sklonite iz kupatila na neko drugo mesto (najbolje u frižider) na kom će lepo dočekati septembar.

Sredstvo za čišćenje

 

Mleka i kremasti čistači su idealni za osetljivu zimsku kožu ali leti se koža više masti (i samim tim ima bolji zaštitni sloj) pa je za čišćenje idealan gel bez sapuna. Za razliku od gustih hidrirajućih čistača, ovakavi gelovi pomažu u kontrolisanju izlučivanja sebuma pa će vam lice biti manje sjajno u toku dana.

Oprezno sa eksfolijatorima

 

Svakoj koži koristi eksfolijacija, bilo da je hemijska ili (jako blaga) mehanička, ali leti morate posebno paziti kada to činite (nikada ujutro!). Većina eksfolijanata čini kožu osetljivijom na sunce pa rizikujete da brže i jače izgorite.

Ulje zamenite vodom

 

Serume na bazi ulja zamenite serumima na bazi vode, dobićete iste benefite minus težinu koja leti može imati komedogen efekat i prouzrokovati osip i bubuljice.

Teške kreme zamenite lakim losionima

 

Osim ukoliko vam je koža jako jako suva, leto je vreme da pređete sa kremastih tekstura na losione i gelove koji neće zapušiti pore, a pružiće optimalan nivo hidratacije. Lako može da se desi da će vam jednostavno biti dovoljan dobar hidrantani serum i SPF. Sastojci koje tražite su hijaluron i glikolna kiselina i ponavljajte sa nama: oil free, oil free, oil free!

Krema sa SPF-om

 

Zimi možete da se izvučete i da koristite hidrantnu kremu sa dodatim SPF-om, ali leti to nije slučaj. Zaštitni faktor od minimum 30 je obavezan, a teksture treba da budu bez ulja i što laganije.

Tečni puder zamenite toniranim kremama sa SPF-om, a kameni puder sa puderom u prahu

 

Koža matirana teškom šminkom nikako ne izgleda dobro leti i zato se odlučite za lake teksture koje će prekriti manje nepravilnosti ali istovremeno ostaviti koži da diše, i nanesite jako tanak sloj pudera u prahu samo tamo gde se sijate. Pored toga, treba da promenite i nijansu koju koristite. I uz najbolji SPF koža će vam leti biti tamnija nego zimi, a ne želite da izgledate kao da imate svetlu masku preko celog lica.

Rumenilo i hajlajter u prahu zamenite jednim proizvodom u stiku i stainom

 

Isto kao što su puderi u kamenu preteški za leto, sa rumenilima je ista priča. Stikovi i stains su najbolje rešenje, a uvek je opcija i da samo ruž koji koristite na usnama stavite i na obraze. Tamne nijanse ostavite za zimu i odaberite živahne boje korala i roze.

Mat ruž zamenite balzamom u boji ili sjajem

 

Da, Instagram je pun devojaka koje (naizgled) na plaži sede pod punom ratnom opremom, uključujući tu i olovke i ruževe za usne ali budite realni i odlučite se za nešto sa čime realno možete da živite bez briga i komplikacija. Ako ne želite da se odreknete omiljenih tamnijih nijansi, prelazak na lakšu teksturu će biti dovoljan se one usklade sa ostatkom letnjeg makeupa.

Maskara i ajlajner moraju biti vodotporni

 

Između vlage u vazduhu i znojenja, maskara i ajlajner koji nisu vodotporni neće moći da prežive visoke temperature. Iako vodootporne maskare često ne daju isti volumen kao obične, to se lako rešava uvijanjem trepavica. Ako vam to nije dovoljno i ako zaista ne želite da je menjate, postoji rešenje i za to – probajte vodotporni top-coat za maskaru, obećavamo da vam neće ništa pokvariti.

Saznaj više:
Povezani članci: