Kako da kućnom negom odložite ali i produžite rezultate anti-age tretmana

  05.02.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/vichykrema_cover.jpg

  Protok vremena ne treba da doživljavamo kao tragediju, ono nam donosi mnoge lepe stvari, ali starenje kože ipak nije jedno od njih. Šta uraditi? Opcija je mnogo i svako od nas zna šta misli kad kaže „najbolja verzija sebe“ i ima tu privilegiju i pravo da je odredi sam. Sigurna sam, pak, da se u svakoj verziji poklapamo na nekoliko tačaka i da je visoko na toj listi želja da izgledamo što bolje, kao i da je koža prvi prioritet kada je izgled u pitanju. Ako želimo lepu zdravu kožu onda tome pristupamo sa više strana, a možda je najbolji način posmatranja „problema“ sledeći: ako su profesionalne anti-ageing procedure poput treninga, onda je kućna nega poput zdrave ishrane. Znači, uvek ima stvari na koje možemo da utičemo! Ova dva, naravno najbolje funkcionišu zajedno ali kućna nega je osnova svega. Kada je anti-ageing u pitanju nije nam više dovoljna samo hidratacija. I ptice na grani već znaju da posle 25 godine počinje da se smanjuje poizvodnja kolagena, a koža gubi elastičnost i volumen. Postoje različiti načini da se ovaj proces značajno uspori. Važno je krenuti na vreme i postaviti solidnu osnovu odabirom i upotrebom aktivnih sastojaka koji utiču na kožu da ponovo proizvodi kolagen u optimalnoj količini. Tu na scenu stupaju peptidi i vitamin C. Bez njih više nigde.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1580909294103631.jpg

  Profesionalni tretmani koji služe za indukciju kolagena izvode sa na razne načine ali u osnovi funkcionišu po dva principa. Prvi, najefikasniji i najzastupljeniji, jeste princip kontrolisane povrede kože što za posledicu ima njeno intenzivno obnavljanje, podmlađivanje i pojačanu proizvodnju kolagena. U ovu grupu spadaju laseri, radiofrekvencije i ultrazvuk (pogotovo kada je telo u pitanju), IPL, hemijski pilinzi i microneedling. U zavisnosti od toga na kojoj dubini rade, razlikuju se po učinkovitosti i vremenu oporavka. Moramo napomenuti da, u ovom slučaju, jače ne znači i bolje, pogotovo kada su ablativne metode u pitanju i kada smo na samom početku svoje „borbe“ sa znacima starenja. Dovoljni su i blagi tretmani u kombinaciji sa optimalnom kućnom negom kako bi se dobili i održali značajni rezultati. Druga grupa tretmana zasniva se na ubacivanju supstanci poput hijaluronske kiseline, vitaminskih koktela ili krvne plazme pod kožu – hijaluronski fileri, mezoterapija i PRP (Platelet Rich Plasma) svi spadaju u ovu grupu i često se nazivaju terminom biorevitalizacija. Na ovaj način se nadoknađuje i deo izgubljenog volumena, koža dubinski hidrira i pospešuje proizvodnja kolagena. Obe vrste indukcije kolagena imaju svoje mesto u anti-ageingu i mogu se kombinovati u različitim vremenskim intervalima i po individualnim programima. Ipak, ovo su sporadični tretmani, a ako se prisetimo teretane i ishrane znamo i koliko je bitno ono što radimo na svakodnevnom nivou, sami kod kuće, sami za sebe. Ovo su koraci uz koje ćete dobiti optimalne anti-ageing rezultate po svojoj meri.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1580909293898402.jpg

  Optimalna hidratacija je ključna

  Bilo da tek počinjete sa negom kože preventivno, da želite da ublažite prve znake starenja ili ste već bili na nekom profesionalnom anti-age tretmanu, prvi korak je da osnažite i boostujte kožu izuzetnom topikalnom hidratacijom. Hijaluron je vaš najbolji prijatelj na ovom polju, a boosteri koji ga sadrže bi trebalo da postanu neizostavan korak vaše nege, kako ujutro tako i pred spavanje. Ova vrsta preparata se savršeno kombinuje sa različitim aktivnim sastojcima, a nanosi se pre kreme. Lice će vam biti zahvalno ako mu poklonite Vichy Minéral 89, a tanka koža oko očiju će obožavati Minéral 89 Eyes (BURO. redakcija je zvanično opseduta njime).

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1580909294054728.jpg

  Dodatno indukujte proizvodnju kolagena aktivnim sastojcima

  Peptidi i vitamin C su danas zlatni standard među aktivnim sastojcima koji navode kožu da sama proizvodi više kolagena. Njihova redovna upotreba kožu održava jedrom i sjajnom, dodatno zaglađuje sitne i plitke bore i sprečava nastanak novih. Pored toga, peptidi pomažu očuvanje zaštitne barijere kože i time ojačavaju njenu odbranu od agresivnih uticaja okoline, sprečavajući dalja oštećenja. Vichy LIFTACTIV Collagen Specialist je krema nove generacije koja garantuje dugotrajne rezultate svojom high tech kombinacijom peptida, vitamina C i mineralizovane termalne vode.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1580909293954293.jpg

  Držite pigmentacijske fleke pod kontrolom uz pomoć vitamina C

  Svima nam je jasno da bore nisu ni jedini ni najjači pokazatelj godina nego da ta ”čast” pripada našem tenu. Studije su pokazale da je opšti tonus lica i njegova boja, sjaj i ujednačenost osnovni kriterijum po kom ljudi podsvesno određuju koliko neko ima godina. Ublažite postojeće fleke i sprečite nastajanje novih, redovnom topikalnom upotrebom vitamina C.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1580909294255409.jpg

  Masaže

  Redovne masaže na dnevnom nivou čine čudo kada je u pitanju tonus kože. Kliničke studije pokazuju da je dovoljno samo dvadesetak dana redovnih tretmana kod kuće pa da se pojačaju cirkulacija, proizvodnja kolagena i elastina, a mišići lica da počnu da se toniraju što, sa svoje strane, znači duži razmak između profesionalnih tretmana. Njih je najbolje izvoditi kao deo rituala nanošenja dnevne nege kreme koja sadrži aktivne sastojke pošto pomaže njihovo brže upijanje.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1580909294207626.jpg

  Zaštita od sunca je obavezna

  Ako želite da izgledate dobro, SPF širokog spektra je obavezan. UV zračenje je glavni (spoljni) krivac za starenje kože pa je ovo neizostavan korak jutarnje rutine. Ukoliko vam iz nekog razloga ne prija tekstura posebnih krema za zaštitnim faktorom, krema LIFTACTIV Collagen Specialist SPF 25 je idealan proizvod za vas.

  Saznaj više:
  Povezani članci: