Korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima: Dr Nikola Milojević odgovorio nam je na sva pitanja

  26.01.2022.
  RECOMMENDED
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/dekol_cover.jpg

  Malo je reći da su estetska i anti-aging medicina uvek u žiži interesovanja, a kada je nešto toliko popularno, neumitno se pojavljuje mnoštvo informacija, što pouzdanih što neproverenih. Sve je teže odvojiti bitno od nebitnog, odvojiti suštinu od praznog hajpa. Koliko god ovi tretmani bili „lakši“ od klasične hirurgije, njih i dalje ne treba uzimati olako. Stručnost, iskustvo i znanje, kao i prepoznavanje potreba pacijenata, jedini su pravi zlatni standard. Lekar je taj koji postiže rezultat, ne materijal ili aparat, i ono što odgovara jednoj osobi ne mora nužno da odgovara onoj pored nje. Zato smo pozvali i razgovarali sa jednim od najvećih regionalnih stručnjaka u oblasti estetske medicine, vlasnika Poliklinike Milojević u Zagrebu i predsednika TAMCongress-a u Dubrovniku Dr Nikolu Milojevića.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/1643281685464122.jpg

  Dr Nikola Milojević

  Poliklinika Milojević, TAMCongress Dubrovnik

  Dr Nikola Milojević je svetski priznat stručnjak u oblasti estetske medicine, specijalista za nehirurške anti-aging procedure, botoks i filere, a u Beograd je prvi put došao na poziv klinike Dekoll u novembru 2019. godine i od tada svakog meseca dolazi na ovu beogradsku adresu na veliko zadovoljstvo svojih pacijenata.

  Tema za razgovor nametnula nam se sama: jedan od njegovih omiljenih tretmana jeste nehirurška korekcija podočnjaka, a sa nama je podelio kako svoje iskustvo, tako i odgovore na sva pitanja koji su nam potrebni kako bismo doneli pravu odluku za sebe. Ako razmišljate o tome da uklonite „umoran izraz lica“, ovo je tekst za vas.

  Šta je zapravo nehirurška korekcija podočnjaka?

  Podočnjaci su moj najpopularniji i najčešće izvođen zahvat. Počeo sam da ga radim još 2008. godine, među prvima u svetu. Tada je ovo bila nova tehnika i ljudi su znali da budu skeptični isto kao prema nehirurškim korekcijama nosa koje smo počeli raditi u sličnom periodu. U to vreme smo shvatili da se neke stvari za koje se verovalo da se mogu korigovati samo skalpelom, mogu filerima rešiti za pet do deset minuta. Korekcija podočnjaka je jedan zaista wow tretman.

  Kada sam tek počeo da se bavim ovom vrstom medicine u Londonu, kolege i ja smo se šalili na sopstveni račun kako smo mi „one trick ponies“, zato što su vrste tretmana bile ograničene u odnosu na danas. Nismo radili liquid facelift, podočnjake, noseve, konturiranje… već samo botoks, usne i ponekad obraze. Ja sam od samog početka bio fasciniran nehirurškim tretmanima podočnjaka.

  Svi uvek govore o tome kako žele da uklone onaj „umorni izgled lica“, upravo to su ti podočnjaci. Ono što je važno jeste da se korekcije urade tako da izgledaju potpuno prirodno.

  Kako se radi korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima?

  Ovo je zahvat kojim se popunjava udubljenje ispod oka. Volim da kažem da su podočnjaci u suštini iluzija. Zapravo, čak i kada vidite kesicu, vi zapravo ne vidite tu kesicu nego šta se desilo licem oko nje. Ne pomera se podočnjak već se menja tkivo oko njega. Ako je taman, taman je zato što je udubljen usled tog okolnog pomeranja. Kada ispunimo to udubljenje, stvari se velikim delom vraćaju na svoje mesto. Ovo se postiže stručnom i pažljivom aplikacijom hijalurona. Kako je lice jedna celina, bitno je oblikovati i obraz kako bi se ispravile veće nepravilnosti.

  Koji fileri se koriste za korekciju podočnjaka?

  Ja od početka koristim Restylane, koji je stabilizovan hijaluron, hijaluronska kiselina. U podočnjake se nikada ne smeju stavljati fileri kao što su Radiesse (calcium hydroxylapatite) ili Skulptra (Poly-L-laktična kiselina), praktično nikakav filer koji po svom sastavu nije hijaluron. U svakom slučaju, potrebno je uvek ići licenciranom lekaru za kog znate da poznaje i nabavlja kvalitetne materijale poznatih proizvođača.

  Meni lično se Restylane u praksi pokazao kao najbolji za regiju podočnjaka zato što najmanje otiče. Problem ove regije i jedan od razloga zašto je ne sme baš svako raditi jeste i to što je limfna drenaža ovde vrlo loša, tu smo skloni oticanju pa se i nakon korekcije može stvoriti edem. Pacijenti se nekada javljaju i nakon nekoliko nedelja i kažu da im se pojavio otok.

  Ukoliko lekar zna šta radi, on će znati kako da eventualni otok tretira: kojim lekovima, kakva se masaža primenjuje, ali će i pri samom aplikovanju znati na koju dubinu da injektuje filer i u kojoj količini. Ukoliko se korekcija uradi stručno, onda se problemi jako retko javljaju. Dakle, u pravim rukama kod pravog doktora. Ja sam do sada u karijeri uradio oko 9.000 slučajeva.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/1643281769957027.jpg

  Dr Nikola Milojević ekskluzivno gostuje u klinici Dekoll, Krunska 81 u Beogradu. Više informacija možete dobiti na telefon +381 11 240 9999 i na Instagram nalogu @dekollclinic

  Saznaj više:
  Povezani članci: