Koža i kosa takođe pate kada imate grip

  26.10.2019.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/flu_coverupdate.jpg

  I zaslužuju dodatnu pažnju

  Sunce se pomalja samo povremeno i novembar je iza ćoška, a sa njim zajedno, osim genijalnih bade-mantila koji su se vratili na velika vrata, stiže i sezona gripa. Nažalost, svi imamo sasvim solidne šanse da negde „nešto pokupimo“ i pri tom ne mislimo samo na onaj-virus-koji-nećemo-imenovati, a onda se zna da pored umora sledi i koža koja je sve samo ne u dobrom izdanju, crveni nosevi (koliko god da su maramice nežne), crvene oči i kosa bez sjaja koja opada. Sledite naše savete i minimizirajte štetu.


   

  Rešite problem dehidratacije

   

  Kada temperatura raste, telo gubi tečnost. Spoljna ili unutrašnja, svejedno. Lekari preporučuju povećan unos bistrih tečnosti, pogotovo čajeva (bez šećera) i supe (koja je i izvor proteina, a proteini su vam posebno potrebni ako ste bolesni). U sobu u kojoj boravite postavite ovlaživač vazduha – lakše ćete disati, a i koža će se manje mučiti.

   

   

  Do sad ste već sigurno apsolvirali zašto i kako treba hidrirati kožu ali u ovim trenucima, posebno je važno da koristite proizvode koji imaju komponente koje zadržavaju vlagu poput hijaluronske kiseline. U esktremnim slučajevima, ako baš nemate snage ni za šta, nanesite na lice hidratantnu masku za noć pošto nju ne morate skidati, a izgrebanu kožu oko nosa natapkajte nekim univerzalnim balzamom, kremom koja sadrži cicau ili Pavlovićevom.

   


  NORMADERM SOS SUMPORNA PASTA PROTIV NEPRAVILNOSTI, VICHY
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/157209343818404.jpg
  SUPER SPOT REMOVER BLEMISH TREATMENT GEL, ORIGINS (SEPHORA)
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/1572093438138028.jpg
  CLEAR-OUT TARGETS IMPERFECTIONS, CLARINS (FABU SPOT)

  AMPOULE SPECIFIQUE AMINEXIL FORCE, KERASTASE

  Saznaj više:
  Povezani članci: