Koža i kosa takođe pate kada imate grip

26.10.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/flu_coverupdate.jpg

I zaslužuju dodatnu pažnju

Sunce se pomalja samo povremeno i novembar je iza ćoška, a sa njim zajedno, osim genijalnih bade-mantila koji su se vratili na velika vrata, stiže i sezona gripa. Nažalost, svi imamo sasvim solidne šanse da negde „nešto pokupimo“ i pri tom ne mislimo samo na onaj-virus-koji-nećemo-imenovati, a onda se zna da pored umora sledi i koža koja je sve samo ne u dobrom izdanju, crveni nosevi (koliko god da su maramice nežne), crvene oči i kosa bez sjaja koja opada. Sledite naše savete i minimizirajte štetu.


 

Rešite problem dehidratacije

 

Kada temperatura raste, telo gubi tečnost. Spoljna ili unutrašnja, svejedno. Lekari preporučuju povećan unos bistrih tečnosti, pogotovo čajeva (bez šećera) i supe (koja je i izvor proteina, a proteini su vam posebno potrebni ako ste bolesni). U sobu u kojoj boravite postavite ovlaživač vazduha – lakše ćete disati, a i koža će se manje mučiti.

 

 

Do sad ste već sigurno apsolvirali zašto i kako treba hidrirati kožu ali u ovim trenucima, posebno je važno da koristite proizvode koji imaju komponente koje zadržavaju vlagu poput hijaluronske kiseline. U esktremnim slučajevima, ako baš nemate snage ni za šta, nanesite na lice hidratantnu masku za noć pošto nju ne morate skidati, a izgrebanu kožu oko nosa natapkajte nekim univerzalnim balzamom, kremom koja sadrži cicau ili Pavlovićevom.

 


NORMADERM SOS SUMPORNA PASTA PROTIV NEPRAVILNOSTI, VICHY
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/157209343818404.jpg
SUPER SPOT REMOVER BLEMISH TREATMENT GEL, ORIGINS (SEPHORA)
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/1572093438138028.jpg
CLEAR-OUT TARGETS IMPERFECTIONS, CLARINS (FABU SPOT)

AMPOULE SPECIFIQUE AMINEXIL FORCE, KERASTASE

Saznaj više:
Povezani članci: