Pravo je vreme da započnete ritual suvog četkanja tela

  15.04.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/cetke_cover.jpg

  Da li treba da ponavljamo kako je (uvek) vreme za negu? Do sada ste već verovatno isprobali gomile maski za lice, a verovatno se oprobali i u pravljenju istih. Sigurna sam da je tako zato što me svaki dan neko pita šta novo da kupi za lice ali zato retko, jako retko, čujem pitanja vezana za negu kože tela. Možda smo u celoj ovoj halabuci malo smetnuli s uma da zaslužuje da je pazimo isto koliko i lice? Lično, kremu za telo koju koristim inače, imam i sad, ali ona mi služi za hidrataciju i umirivanje. Što se mene tiče, to joj i jeste glavna uloga pošto nikad nisam verovala da krema sama za sebe može da ubije celulit ili istopi masne naslage. Tretmani su, ipak, druga priča i zato je pravi trenutak da se bacimo na suvo četkanje tela – masažu suvom četkom koja dokazano pruža mnoge pozitivne efekte, a za koje vam je potrebna samo posebna četka i oko pet minuta vremena.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586944106249331.jpg

  Suvo četkanje

  • Uklanja izumrle ćelije kože sa njene površine. Eksfolijacija se sa godinama usporava pa je koži dobrodošla (umerena, nikako gruba) pomoć. Pored toga, koža je posle eksfolijacije spremnija da upije sve korisne supstance iz preparata za negu.

  • Stimuliše imuni sistem tako što stimuliše limfni sistem. Toksini, bakterije i druge štetne supstance se skupljaju i uništavaju u limfnim čvorovima. Stimulisanje rada limfnog sistema na taj način direktno utiče na uništavanje patogena i time ojačava naš imuni sistem.

  • Ubrzava limfnu drenažu i tonus mišića

  • Poboljšava cirkulaciju i tonus kože. čak i najblaži oblik suvog četkanja dovodi svežu krv bogatu kisoenikom na površinu kože što za posledicu ima njen bolji tonus i elastičnost.

  • Podiže nivo energije. Ovo je posledica svake procedure koja poboljšava cirkulaciju, a upravo iz tog razloga najbolje je izvoditi ga ujutro, ne uveče.

  • Sprečava pojavu uraslih dlaka. Bilo da idete na depilaciju voskom, brijete se ili idete na tretmane laserom, temeljan piling pomaže da dobijete bolje rezultate.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586944106137979.jpg

  Kako se radi suvo četkanje

  Počinje se od tabana i ide ka gornjim delovima tela, deo po deo. Pokreti su uvek usmereni ka gore i sa stopala se prelazi na listove, butine, ruke, zatim gornji deo leđa. Na kraju grudi, vrat i stomak, sve vreme pokretima prema srcu. Izbegavajte osetljive delove poput samog vrata ili mesta na kojima imate bilo kakave promene na koži.

  Nemojte trljati kožu kao da radite piling. Pritisak bi trebalo da bude takav da podstakne cirkulaciju ali ne i da bude agresivan. Najbolje je izvoditi ovu masažu pre kupanja ili tuširanja, u trajanju od 4-5 minuta, najmanje dva do tri puta nedeljno.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586944106410811.jpg

  Dodatni saveti

  • Najbolje vreme za suvo četkanje jeste jutro (da ponavljam se).

  • Nikako nemojte kvasiti četku ili tretman izvoditi nakon kupanja, nećete dobiti bolji efekat već samo iritaciju.

  • Nikada ne četkajte kožu nakon sunčanja ili ako je koža zbog nečeg iziritirana ili ekstremno suva. Isto se odnosi i na delove zahvaćene nekim problemom poput psorijaze ili ekcema.

  • Pažljivo odaberite četku – većina kvalitetnih četki za suvo četkanje je napravljena od prirodne dlake (najčešče vepra) pa ukoliko ste vegan na to morate obratiti posebnu pažnju i potražiti opcije od prirodnog drveta i vlakana kaktusa (nikakva veštačka vlakna ne dolaze u obzir zato što su isuviše gruba).

  Saznaj više:
  Povezani članci: