Upoznajte nove (i drugačije) beauty influenserke na Youtubeu

  17.04.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/naturalbeautyguru-cover.jpg

  Beauty i Youtube. Youtube i beauty. Ponekad mi se čini da bi se odnos industrije i platforme najbolje opisao kao sapunica. Sve sija, drame (nikada) ne manjka, intenzitet uvek na maksimumu – bilo da se hvale proizvodi ili ratuje. Sa Youtubom se povezuje i posebna beauty kultura koja je vrlo često na samoj ivici scenske šminke. Ko još nije guglao “minimal makeup” i dobio neprekidan niz tutorijala za isti u kom se koriste tri različita tečna pudera i veštačke trepavice? Na drugoj strani klackalice su mlađi tinejdžeri koji svoju mudrost nesebično dele. Problem u ovoj kategoriji leži jedino u tome što mudrosti za deljenje često baš i nema pa viralni postaju tek ako se unakaze – ko može da zaboravi devojčicu čija lokna se nalazi u šaci umesto na glavi, dok drži figaro u drugoj ruci?

  Zlatne sredine godinama ima vrlo malo i obično se odnosi na profi šminkere (nekad i na poznate) kojima Youtube nije odskočna daska. Od njih zaista možete naučiti svašta primenljivo, a kada kažem primenljivo mislim na trikove koje će dati rezultate i koji će uz malo vežbe (nećemo se lagati, za sve na svetu treba vežba) učiniti da izgledate i da se osećate onako kao zaista želite.

  Na svu sreću, polako se pomalja nova generecija beauty influensera. Prirodna i realna koliko god je to na internetu moguće – nemojte misliti da sebi ne nameštaju svetlo. Ove devojke nisu profesionalni šminkeri niti modeli, neke se bave i drugim stvarima (na primer, dizajnom nakita), ali od svake ćete naučiti nešto. U poslu su već godinama i izgradile su svoje baze pratilaca koje nisu uvek milionske ali su veoma odane, a razumem i zašto. Autentične su, ne izvinjavaju se, govore šta misle i izgledaju kao da žive u stvarnom svetu u kom je kozmatika njegov sastavni deo, a ne drama veka. One nisu nikakvi ekstremi, niti igraju na jeftin efekat šoka i, čini mi se da baš zato inspirišu: realnim primerom umesto nerealnim poređenjima. Ako za njih ne znate, krajnje je vreme da ih upoznate.

  Allana Davison

  Ova dvadesetsedmogodišnja Kanađanka je pomalo sve. Istina jeste da je primarno beauty influenser i da se proslavila svojim videom “How to Look Good in 5 Minutes” koji je dostigao skoro 2.5 miliona pregleda ali pored svog Youtube kanala koji je započela 2013. godine i Instagrama ima i ozbiljnu “radnju” na Depopu u kojoj ćete pronaći gomilu “obučeno samo jednom” komada. Dakle, iako izgleda kao slatka devojka iz komšiluka, Allana je sve samo ne prosečna.

  Joanna Spicer

  Joanna živi u Los Anđelesu – što je poprilično jasno kada vidite njenu Glossier estetiku – danas prihvata da se nazove Youtuberkom, etiketom koju je ranije prezirala zato što je mislila da će je ceo svet doživljavati kao lenju. Ipak, onaj ko je prati zna da je Joanna sve suprotno i da od svega ume da napravi sadržaj čak i od toga da je dečko šminka dok su zajedno u karantinu. Svoj kanal je registrovala 2012, a danas ima skoro 120 hiljada pratilaca. Ako želite da vidite kako da koristite Charlotte Tilbury palete, a da ne izgledate kao Victorijin anđeo u pokušaju, Joanna je žena koja će vas to naučiti.

  Christine Mai Nguyen

  Christine Mai Nguyen je svoj prvi Youtube video napravila kao deo zadatka u školi filma ali je ubrzo shvatila da su upravo ova platfroma i kozmetika njene strasti. Začkoljica? Christine ne želi da sve izgleda savršeno. Svaki njen tutorijal u sebi nosi zabavu i određeno boli-me-uvo-za-pravila koje je neverovatno osveženje. Na njenom kanalu ćete pronaći i kritike proizvoda i uputstva kako da stavite crveni ruž tako da izgleda spontano i nosivo ali i mnoge saradnje sa drugim kreativcima njenog kova, pogotovo na polju šminke i nege kože. Pravi dokaz da lepota ima bezbroj lica.

  Estée Lalonde

  Još jedna renesansna žena interneta koja dolazi iz Kanade. Svoj blog je započela pre 10 godina, nakon što se doselila u London, a danas ima vrlo uspešnu seriju podkasta, Youtube kanal i sajt, izdala je knjigu, a bavi se i dizajnom nakita. Kada se saberu svi pratioci na njenim kanalima društvenih mreža, brojka je negde oko 3.5 miliona. Ipak, Estée ima auru dobre drugarice koja jednostavno ima super informacije i dovoljno vremena da nam ih svima servira u korisne pakete. No makeup makeup kod nje zaista ima pravo značenje. Hvala.

  Anna Newton

  Sajt The Anna Edit je odlična lifestyle destinacija, dok je njen Instagram nalog nešto više posvećen i beauty eksperimentima. Anna je i autor priručnika za bolje organizovan život „An Edited Life“, a u svoj bio je na prvo mesto postavila „content creator“. Lepota da, ali u vek u širem okviru. Sa time svi možemo da se identifikujemo, zar ne? Ovo naravno ne znači da kod Annae nećete pronaći masažere za lice, maske, kreme, šminku, gedžete… Ne, jednostavno znači da ono što preporučuje zaista i radi. Nemamo vremena za gomilanje gluposti i da, jako nas interesuje kako da spakujemo sve beauty proizvode u ručni prtljag u avionu. To vreme će ponovo doći.

  Saznaj više:
  Povezani članci: