Upoznajte šminkerku koja stoji iza nekih od najboljih lookova Rihannae, Katy Perry i Kylie Jenner

  16.05.2019.
  RECOMMENDED

  Vrlo je moguće da ne znate njeno ime ali skoro sigurno ste videli njen rad. Lica koja je šminkala Isamay Ffrench gledaju vas sa naslovnih strana omiljenih magazina, Instagrama i revija. Njen portfolio je, bez sumnje, među najjačim u beauty industriji. 

   

   

  Poznata po svojoj subverzivnoj estetici koja pomera granice, Isamaya Ffrench (koja je i osnivač digitalnog izdanja „Dazed Beauty“) nije zainteresovana za konvencionalne stvari. Ona cilja ravno u glavu i živi od avangarde. Da li se sećate kada se Zendaya pretvorila u staricu ili kada se Rihanna pojavila na naslovnici Voguea UK sa tankim iscrtanim obrvama (ovo ne isprobavajte kod kuće). Njenih ruku delo. Zbirka njenih mainstream uspeha uključuje činjenicu da je, sa samo 25 godina, postala ambasadorka za YSL Beauté u Velikoj Britaniji, saradnje sa kućama kao što su Chanel i Hermès i to što je novi globalni makup artist za Christian Louboutin Beauty. Neverne Tome slobodno neka prelistaju galeriju iznad ovog teksta. Zainteresovani? Slede zanimljive činjenice o Ffrenchovoj – od izvora inspiracije (koji uključuje Arnolda Schwarzeneggera, verovali ili ne) do toga da je opsednuta pečurkama – koje ća vas iznenaditi i osvojiti.

   

  1. Školovala se da bude industrijski dizajner

  Isamaya se školovala na Central Saint Martinsu na smeru za industrijski dizajn ali je kasnije, sa 22 godine, shvatila da ne želi da dizajnira „mobilne telefone, stolice i tako to“. Obrazovanje koje je dobila joj je ipak jako dobro došlo zato što je naučila da licima prilazi na konceptualan način. U jednom od intervjua je izjavila: „Uvek se trudim da napravim neku vrstu priče ili lika. Ne brinem preterano o estetici, samom šminkanju ili modi radi njih samih. Rad mora da bude zabavan, da priča priču.“

   

   

  2. Njena prva ljubav je kuvanje – i bila je pozvana da učestvuje u emisiji „Masterchef“

  Pre nego što je uronila u svet makeupa, Frrenchova se bavila mišlju da postane chef kada se doselila u London. Nažalost, odustala je od tog puta nakon nekoliko loših iskustava sa „prepotentnim, napaljenim muškim kuvarima“. Kasnije je dobila poziv da bude takmičar u prvoj sezoni emisije „Masterchef“ (što je odbila). Ova ljubav manifestovala se tako što je kasnije napravila svoju ograničenu seriju kozmetike koju možete i jesti. 

   

   

  3. Sledeći rezervni plan za karijeru vrteo se oko pečuraka

  Svoju ljubav prema pečurkama pripisuje tome što obožava prirodu i jednom je intervjuu je rekla da je: „skroz poludela za mikologijom.“ Da, to je nauka o pečurkama. Uspela je da dobije razgovor za posao sa šefom odseka za mikologiju na Royal Botanical Society u Ričmondu. Avaj, posao je dobio neko drugi.

   

  4. Filmovi Terminator 2 i Totalni Opoziv su joj ogroman izvor inspiracije

  Kao zagrižena obožavateljka Arnold Schwarzeneggera, tvrdi da su vizuelni efekti u oba filma, šminka i stajling i celokupna estetika zabavne protetike, uticali ne njeno formiranje i da su vidljivi u onome što je radila za Vivienne Westwood Medea liniju.

   

   

  5. Najveća greška koju je sebi napravila tiče se bočice blanša

  Gorepomenuti blanš nije završio na kosi nego na njenim obrvama. “ Tadašnji dečko mi je rekao da izgledam kao žrtva radijacije.“ prokomentarisala je svojevremeno. Isamaya je preokrenula ono što bi većina ljudi stavila u „ni-u-ludilu-ne-dolazi-i-obzir“ kategoriju u još jedan način da poentira na polju karijere – svoju ličnu grešku je preradila u umetnost na reviji Junya Watanabe za proleće/leto 2019. godine. Dokaz u prilogu.

   

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: