Uz ove savete i suva zimska koža izgledaće glossy

29.11.2022.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/glossykoza_cover.jpg

Hladnoća, vetar i grejanje su siguran recept za isušivanje kože i neprijatelj onog glossy makeup looka u koji smo svi zaljubljeni. Nije sve izgubljeno, čak i ako imate izrazito suvu kožu, ona može imati onaj sjaj koji je krasi u toplijim danima, a evo i kako.

Pravi preparati za negu

Kada radite sa suvom kužom, njena priprema je od presudnog značaja za postizanje dobrih rezultata. Umijte se mlakom vodom, a zatim pređite na čistač koji vrši blagi piling – na taj način ćete dobiti glatku površinu pre nanošenja proizvoda za negu i šminke.

Sledeći korak je svakako hidratantan serum ili hidratacijski booster, a zatim krema teže teksture ili ulje za lice. Sačekajte koji minut da se lepo upiju pre nego što pređete na makeup

Pažljivo birajte formulacije i teksture

Pregledajte svu šmiku koju imate i zimi koristite samo onu koja hidrira kožu – Ena Jović je sa nama podelila svoje zimske favorite među kojim ćete sigurno naći savršene proizvode i za sebe. Proizvodi za teniranje su ovde najvažniji zato što idu direktno na kožu, a zimi miraju biti hidratantni. Izbegavajte sastojke kao što su salicilna kiselina i alkohol zato što isušuju kožu. Umesto jakih aktivnih sastojaka, držite se kremastih negujućih tekstura i sastojaka. 

Što se same tehnike tiče, nanesite tečni puder na nekoliko tačaka na lice (više u središnjem delu lica) i izblendajte ih četkom ili prstima, a zatim samo tamo gde treba stavite i korektor.

Budite dosledni

Rumenilo i bronzer treba da prate iste principe, dakle da budu kremsati ili u stiku i obavezno hidratantni. Teksture u prahu i kamenu ističu suvoću i ljuspice kojoj je suva koža sklona, a doprinose i njihovom nastanku. 

Kako biste dodali svom licu malo topline, bronzer nanesite na čelo, obraze i duž konture vilice. Zatim pređite na orumenilo i nanesite ga na obraze – idealno prstima pošto ćete tako dobro iskontrolisati količnu i intenzitet rumenila. Kremaste teksture se dobro blendaju zajedno i daju vrlo prirodan efekat.

Istaknite oči

Koža je veoma retko suva na kapcima pa je zato ovo idealna prilika da se poigrate omiljenim senkama i/ili olovkom, maskarom. Nije loše da i se i ovde držite tečnih i krem tekstura ali „radite“ brzo pošto se dosta brzo setuju.

Posebnu pažnju obratite na skidanje šminke sa očiju. Natopite vatu proizvodom za skidanje šminke, zadržite vatu na oku dok se šminka „ne otopi“, a zatim je nežno uklonite. Nemojte nikada razvlačiti i trljati kožu oko oka.

Dodajte hajlajter

Suptilno i bez previše sedefa, kremast ili u stiku. Kako ove teksture znaju da izgledaju masno ukoliko preterate, budite pažljivi sa količinom i pažljivo ih utapkajte (ne razmazujte) tamo gde želite da budu (ispod obrva, iznad usne, na najvišem delu jagodica). 

Pažljivo sa puderom 

Suvoj koži puder za setovanje obično ni nije potreban ali ukoliko ne možete bez njega, nanesite ga u izuzetn tankom sloju i isključivo tamo gde vam je potreban – posebno izbegavajte obraze i jagodice. 

Setujte šminku

Hidratananti sprejevi za setovanje najboji su za suvu kožu, a učiniće da šminka traje bez isušivanja lica. 

Saznaj više:
Povezani članci: