Za savršen ten potreban vam je samo korektor. Otkrivamo kako da ga pravilno koristite

  27.09.2022.
  RECOMMENDED

  Znate kako to već ide: krećete sa šminkom ujutro sa idejom da izgleda prirodno, a pola sata kasnije shvatite da ste opet našminkani u fulu i da, povrh svega, opet kasnite na posao. Zlatna sredina nekad se čini nedostižnom i da ili na licu nemate ništa ili ste pod punom „ratnom opremom“ kao pred izlazak. 

  Sve počinje sa osnovama, trudite se da sve bude što jednostavnije ali se stvari nekako zakomplikuju: pokušavate da popravite teksturu, pa da ispravite nepravilnosti, zatim da koži date onaj sjaj (kakav na fotkama uvek ima Hailey Bieber) i negde na tom putu završite sa nekoliko proizvoda na licu i pre nego što stignete do maskare… Jedno vuče drugo i iz nekog razloga ponovo je svega nekako previše.

  Vašim mukama je kraj: potreban vam je samo dobar korektor i malo znanja pa da stvarno dobijete efekat koji ste želeli. Pratite ovih 5 saveta:

  #1: PRONAĐITE PRAVU BOJU

  Pitate se zašto vam se koretkor vidi? Najverovatnije koristite pogrešnu boju za ono što vam treba. Ne radi se samo o tome koliko je svetao ili taman već  je važno i da bude podtona koji odgovara vašoj koži. Ako nanosite hladnu nijansu na kožu sa toplim podtonom, ona se neće uklopiti ma koliko je dobro izblendali. Pored toga važno je i za šta ga koristite, odnosno šta želite da prekrijete – nije svejedno da li se radi o podočnjacima ili, na primer, bubuljici ili crvenilu. 

  Kako da odredite svoj podton? Pogledajte koje boje su vaše vene:

  • Ako su plave ili ljubičaste, vaša koža je hladnog podtona

  Ako su zelenkasto-plavkaste, vaša koža je toplog podtona

  • Ako nisu ni jedno ni drugo, vaša koža je neutralnog podtona

  #6: ODSTRANITE VIŠAK, A ZATIM SETUJTE KOREKTOR

  Ovo je ključan korak kako bi korektor trajao ceo dan. Nakon što ste ga naneli blotujte višak kako korektora, tako i sebuma, a zatim lagano pređite puderom u prahu.

  Saznaj više:
  Povezani članci: