Svi volimo šampon za suvo pranje kose ali da li znamo da ga koristimo?

10.05.2019.
RECOMMENDED
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/COVER_DRY_SHAMPOO.jpg
 

Pitajte žene koji im je omiljeni proizvod za kosu i velike šanse su da će odgovor biti: šampon za suvo pranje. Od kako nam je servirano da je upravo on tajno oružje koje (naširoko obožavane) francuskinje koriste da bi dobile onu razbarušenu teksturu koja nikad ne izgleda kao da je sveže oprana, koristimo ga religiozno. Ali, da li u svom tom entuzijazmu negde grešimo? Donosimo vam detaljna uputsva kako se koristi i neke od svojih favorita.

Kako koristiti šampon za suvo pranje kose?

Nije svejedno kako ovo radite. Dobro ga promućkajte i uvek držite spej na 15-20 centimetara od kose inače se neće ravnomerno raspršiti, a prvo našpricajte T-zonu. Da, baš kao i lice, ima je i kosa. Uglavnom je najmasnija, a podrazumeva dužinu razdeljka i kosu koja vam uokviruje lice. Za nanošenje vam je sasvim dovoljno nekoliko sekundi, ne preterujte. Zatim razdelite kosu na veće delove koje ćete onda podeliti prstima tako da ništa ne propustite. Još jednom: oprez da ne preterate! Sačekajte nekoliko minuta, okrenite glavu naopačke i izmasirajte glavu, utrljavajući puder, zatim zabacite glavu u nazad i voilà! Čistija kosa i neverovatan volumen. Ako vam je kosa ravna možete je pročešljati četkom, a ako je talasasta ili kovrdžava prstima. Poslednji korak – koji je presudan – ne dirajte kosu! Što je manje pipate, bolje će izgledati.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/tekst2sampon.jpg

Da li ga koristimo previše?

Kao prvo, njegova uloga je da produži period između dva pranja za jedan dan, a ne da zameni pranje. Ukoliko ga stavljate na duže od toga, može biti vrlo štetan za kožu glave (i samim tim i kosu) zbog nagomilavanja pudera koje dovodi do crvenila, razvoja gljivica i peruti. Ako ne perete kosu na klasičan način, to je kao da idete u krevet sa šminkom (a o tome smo već govorili!

Kada treba da ga koristimo? 

Svima poznato uputstvo: našpricate ga na koren kose, ostavite nekoliko minuta da prah upije nečistoću i pročešljate kosu. Hm, da, ali niko vam nije rekao da je nabolje našpricati ga uveče i prespavati sa njim da bi imao više vremena da deluje i izvede svoju magiju. Ovo pogotovo važi za masnu kosu. Isto tako, ako vam je kosa tanka i masna, možete ga koristiti i preventivno: nanesite ga odmah nakon feniranja i imaćete bolji volumen i produžiti vreme do sledećeg pranja (koje će svakako biti uskoro). Nažalost, jako suvoj kosi i osobama sa osetljivom kožom glave i peruti, šamponi za suvo pranje se ne preporučuju, ali im, ruku na srce ni ne trebaju. 

Saznaj više:
Povezani članci: