Kako prilagoditi beauty rutinu nadolazećoj jeseni?

  30.08.2023.
  RECOMMENDED

  Napokon nam je u najavi predah od vrelog leta. I pored toga što rotiramo letnju i malo topliju odeću za predstojeće malo svežije dane, menjamo i neke rituale kada je nega kože u pitanju.

  Problemi sa kožom koji nastaju zbog suvog vazduha na jesen mogu se ublažiti u nekoliko jednostavnih koraka i novim dodacima vašoj postojećoj rutini. Evo četiri ključnih stavki kada je u pitanju jesenja nega i na šta treba najviše obratiti pažnju:

  HIDRIRANJE KOŽE

  Svi znamo da suv vazduh nije nešto što našoj koži prija, ali često zaboravljamo da je i centralno grejanje unutar prostora jednako štetno. Drugim rečima, jesen možda jeste naše omiljeno godišnje doba, ali naša koža nije ni blizu tako uzbuđena zbog činjenice da zima dolazi. U mesecima koji dolaze važno je usmeriti pažnju na negativne faktore koje nam donose hladniji dani i pripremiti kožu već sada.

  Za svaki mesec nakon avgusta i tokom priprema za pravu hladnoću, trebalo bi da uključite dodatno hidratantno sredstvo u svoju beauty rutinu. Koža apsorbuje vlagu kroz različite molekulske strukture, što znači da će različiti preparati prodreti kroz različite slojeve vaše kože da bi pružili hidratantne benefite.

  Koristite serum sa hijaluronskom kiselinom u svojoj jutarnjoj i večernjoj rutini kako biste uneli slojeve hidratacije bez dodavanja nepotrebnog volumena. Ovo nikada neće izazvati probleme sa kožom ili začepiti pore, samo će učiniti da vaša koža bude sjajna i glatka.

  PILINZI

  Suv vazduh dovodi do suve kože, što rezultira perutanjem, nelagodnošću i neujednačenim nanošenjem šminke. Ako sačekate da bude prekasno da biste radili na višku mrtvih ćelija kože koje se razvijaju tokom hladnijih meseci, igraćete neprestanu igru hvatanja zaostataka tokom čitave sezone. Odaberite kombinaciju hemijskih i fizičkih pilinga da bi mrtve ćelije izašle na površinu kože i bile uklonjene.

  The Ordinary
  Glycolic Acid 7% Exfoliating Toning Solution

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/fall-beauty-the-everygirl-2.jpg

  Ako već imate suvu kožu, izbor blagog rastvora glikolne kiseline će vam pomoći da raskine veze između mrtvih ćelija kože, izbegavajući iritaciju od jačih eksfolijatora sa alfa hidroksilnim kiselinama.

  Glikolna kiselina je korisna za normalnu, kombinovanu i masnu kožu, ali ako želite nešto jače, nedeljni tretman kod kuće sa AHA i BHA kiselinama pomoći će u borbi protiv suve kože, kao i protiv bubuljica koje mogu nastati zbog naglog disbalansa između mrtvih ćelija kože i proizvodnje sebuma.

  PRILAGODITE TEMPERATURU VODE

  Već je dovoljno teško napustiti toplu postelju i suočiti se sa hladnoćom spoljnog sveta tokom jeseni i zime, te se umivanje toplom vodom čini kao prikladna jutarnja rutina. Nažalost, vruća voda je zaista stresna za vašu kožu, posebno za lice. Previše vruća voda povećava cirkulaciju na vašem licu, što remeti prirodnu ravnotežu ulja, uzrokujući dehidraciju i pojačano lučenje ulja, te može dovesti do pojave bubuljica. Ako želite da očuvate prirodnu hidrataciju svoje kože malo duže, smanjite temperaturu vode. Tuširanje vrućom vodom je prihvatljivo eventualno jedom u nekoliko dana, ali obavezno očistite lice pre nego što stanete ispod toplog tuša i izbegavajte vruću vodu na licu koliko god je to moguće.

  Nivea In Shower Body Lotion

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/update-your-beauty-routine-for-fall-2023-teg-6.jpg

  Ako preskočite hidrataciju tokom jeseni i zimskih meseci zato što je suviše hladno da biste se mazali kremama kada izađete iz tuša, ovo je rešenje. Hidrirajte telo pre nego što uopšte izađete iz tople kupke. Takođe, nadoknadite prirodna ulja koja uklanjate sa kože tokom tuširanja laganim uljem za telo kako biste izbegli suve delove kože ispod vrata.

  ODRŽAVANJE HIDRATACIJE KOSE

  Šteta koju sezona suvog vazduha nanosi vašoj kosi može, nažalost, ostati i nakon što prvi cvetovi proleća izađu iz skrivanja, pa dodatna briga o kosi tokom jeseni može pomoći da izbegnete krte vlasi i pucanje krajeva na duže staze. Nekoliko jednostavnih promena i dodataka vašoj rutini, kao što su korišćenje maski za kosu i dodavanje hladnog mlaza na kraju tuširanja, mogu pomoći da vaša kosa ostane jaka, zdrava i sjajna.

  Isperite kosu hladnom vodom, bez obzira koliko loše zvučalo kad je napolju hladno, posebno je važno da zatvorite folikule kose i zadržite vlagu. Kao dodatni sloj zaštite nakon tuširanja, nanesite tretman bez ispiranja pre sušenja.

  Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/fall-beauty-the-everygirl-10.jpg

  Naš predlog je intenzivna maska za hidrataciju koju možete koristiti jednom nedeljno, a neće otežati i slepiti vaše vlasi i odgovara svim tipovima kose.

  Saznaj više:
  Povezani članci: