Saveti kako da vam manikir traje duže

  25.08.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Cover_Wide_manikir.jpg

  Bez obzira da li ste iz one grupe žena koje biraju da svoj manikir rade u salonu ili, pak, volite da se izolujete kod kuće i napravite sebi ritual manikira, svima nam je cilj da nam nokti ostanu sređeni i lepi što duži vremenski period.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Screenshot202023-08-2920at2009.29.37-1.png

  Photo: Pinterest

  Prvo, razmotrite koji tip manikira najviše odgovara vašim potrebama i vremenu. Običan lak za nokte traje od pet do sedam dana. Sa druge strane, gel lak je odličan za dugotrajno nošenje, jer može trajati do dve do tri nedelje. Akril i druge ekstenzije su još izdržljivije i mogu se nositi tri nedelje do mesec dana, zavisno od rasta prirodnih noktiju. Za koju god varijantu da se odlučite, donosimo vam savete kako da na najbolji način negujete nokte, kako bi vam manikir duže trajao.

  HIDRIRANJE

  Niko ne voli suve ruke, a to uključuje i vaše nokte. Da biste maksimalno produžili trajanje manikira, držite ruke hidriranim i zaštićenim od spoljnih uticaja. Na primer, nosite rukavice dok obavljate kućne poslove, kao što su pranje sudova ili korišćenje jakih sredstava za čišćenje.

  Zaštita od spoljnih faktora je takođe ključna. Nanesite SPF kremu kako biste zaštitili ruke od sunca i redovno ih hidrirajte kako biste održavali vlažnost kože i noktiju. Ovo je, takođe, koristan ritual za prevenciju znakova starenja, poput tamnih fleka i opuštene kože, na duže staze.

  Na letovanju, hlor iz bazena, slana morska voda i izlaganje suncu mogu isušiti vaše nokte, čineći manikir ili pedikir sklonim ljuštenju. Izbegavajte predugo natapanje noktiju u vodi (posebno morskoj i hlorisanoj), jer to skraćuje trajanje laka. Uvek se pobrinite da slatkom vodom operete ruke i stopala.

  Takođe, hidratacija je bitna i iznutra. Pijte mnogo vode, jer to pomaže zdravlju kože i noktiju.

  PRAVILNA PRIPREMA JE KLJUČNA

  Kao što postoji prajmer za pripremu kože za besprekorno nanošenje šminke, tajna dugotrajnog gel laka počinje bazom. Kada nanosite gel lak, nokat i okolinu nokta treba dehidrirati, jer bilo koji oblik vlage može prouzrokovati da gel ne traje dugo.

  Dehidriran nokat pomaže da se lak bolje veže i duže traje, bilo da se radi o običnom laku ili gel laku.

  Kod običnog laka, jedna od najčešćih grešaka koje ljudi prave kada rade manikir jeste da preskaču bazu i završni sloj. To dovodi do posebno loših rezultata prilikom korišćenja starijih lakova i onih sa jakim pigmentima. Trajne baze i završni sloj su neophodni kako bi se lak bolje vezao i kako bi se nokti zaštitili od bojenja.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/How20to20Fix20Every20Nail20Problem20in20the20Book-1.png

  Photo: Pinterest

  NEKA SE LAK DOVOLJNO OSUŠI

  Možda može biti primamljivo listati Instagram dok nam se nokti suše, ali pravilno sušenje noktiju ključan je korak kako bi se osigurao dugotrajan manikir.

  Običnom laku treba oko 15 do 20 minuta da se osuši, ali može potrajati i do sat vremena da se potpuno osuši, posebno kod debljih slojeva ili ako se koriste različiti pigmenti. Sa druge strane, gel lak može da se osuši pod UV ili LED lampom za jedan do dva minuta.

  Određeni faktori, takođe, mogu uticati na vreme sušenja, uključujući i boju laka. Tamnije boje mogu se sušiti duže zbog bogatog pigmenta, a ukoliko namažete više slojeva laka, sušenje će zasigurno potrajati. Ako ste nestrpljivi i nemate mnogo vremena, koristite ulje koje ubrzava sušenje ili završni sloj koji se brzo suši kako biste ubrzali proces.

  Nanošenje slojeva laka koji su predebeli može izazvati neravnomerno sušenje, što dovodi do neujednačenih tekstura i, posledično, bržeg ljuštenja.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Meet20the20New20Nontoxic20Nail20Product20You20DidnE28099t20Know20You20Needed-1-scaled.jpg

  Photo: Pinterest

  KORISTITE ODGOVARAJUĆE ALATE

  Makazice za nokte i turpija su neophodni alati koje treba imati pri ruci, bez obzira na konkretan postupak nege noktiju. Drugi korisni alati uključuju alat za kutikulu i poliranje, vatu, kao i hidratantne proizvode, poput losiona ili ulja za kožu koji bi svakako trebalo da se nađu u vašem neseseru.

  Izbegavajte upotrebu metalnih alatki ispod noktiju, jer previše kopanja može dovesti do razdvajanja nokta od kože. Redovno skraćivanje noktiju je jednako važno za vaše nokte kao što je i za vašu kosu, jer se smanjuje sklonost ka lomljenju. Nokti bi trebalo da se skraćuju na svake dve nedelje.

  Takođe, ne zaboravite da se brinete i o alatima za nokte. Dezinfekcija alata između upotrebe jednako je važna kao i redovno čišćenje četkica za šminku, jer prevenira šanse za infekcije.

  NE ZABORAVITE NA ZAVRŠNI SLOJ

  Ovaj poslednji savet zahteva malo truda, ali se isplati, prema našim stručnjacima. Nanošenje završnog sloja na svakih nekoliko dana može produžiti trajanje vašeg manikira i sprečiti da lak za nokte oboji vaše nokte. Ovaj korak se ne odnosi na gel ili akril manikir, iako postoje drugi načini da se ovi tipovi manikira sačuvaju.

  Saznaj više:
  Povezani članci: