Da li pravite ove greške kada stavljate rumenilo? Evo kako da ih ispravite

  08.04.2021.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/rumenilpWIDECOVER.gif

  Rumenilo se na prvi pogled čini vrlo jednostavnom stvarčicom, zar ne? Za razliku od savršenog ajlajnera ili veštačkih trepavica, na primer. Velika četka ili prsti, malo boje ili svetlucanja i to je to. Osim što u praksi baš i nije. Ukoliko vam ne polazi za rukom da postignete baš ono što želite ili, još gore, dobijate sve suprotno od onog što ste zamislili, vreme je da preispitate svoje metode. Šminkanja, razume se. Skrolujte i otkrijte najčešće greške koje ljudi prave kada je rumenilo u pitanju, a zatim i kako da kupite ono koje vam savršeno odgovara.


  Greška #1 Pogrešna nijansa

  Stvari su realno jednostavnije nego kod odabira pudera ali i nijansa rumenila zahteva vreme i strpljenje. Samo zato što neka boja dobro izgleda u pakovanju ne znači da će dobro izgledati i na vašoj koži. Pored toga, veliku ulogu ima i to da li je rumenilo mat ili sa svetlucavim česticama koje ističu bukvalno svaku nepravilnost na koži. Veoma jarke nijanse kao što su ciklama, ili svetlo-crvena sa svoje strane mogu izgledati jako neprirodno.

  Kako je izbeći

  Setite se Scarlett iz filma “Prohujalo sa vihorom” i malo štipnite obraze, a zatim posmatrajte koja je to prirodna boja koju dobiju. Zatim se trudite da pronađete onu koja joj je najbliža.

  Greška #2 Pogrešno rumenilo za vaš tip kože

  Baš kao i sa puderom, vrsta proizvoda i način na koji je formulisan jesu ključ do uspeha. Ako imate suvu kožu ili izražene bore odlučite se za kremaste teksture bez mnogo sjaja, a ukoliko vam je koža masna za vas su idealna rumenila u prahu ili kamenu. Imajte na umu i da se različite teksture ne mešaju dobro pa ne tražite idealnu nijansu tako što ćete mešati rumenilo u kamenu i ono u stiku, na primer.

  Kako je izbeći

  Osim odabira odgovarajuže teksture, vodite računa i o tome da se tekstura rumenila slaže sa teksturom proizvoda za teniranje. Ukoliko koristite puder u prahu ili kamenu, izbegavajte krem rumenila i obratno, ukoliko stavljate tečni puder ili tonirane kreme uparite ih sa kremastim rumenilom, onim u stiku ili stainom.

  Greška #3 Rumenilo stavljate na pogrešne delove lica

  Gde ćete stavljati rumenilo u najvećoj meri zavisi od oblika vašeg lica, a zatim i od efekta koji želite da postignete. Ako ga samo namackate na jagodice ili obraze bez ikakve veze – sami tražite nevolju.

  Kako je izbeći

  Ovalnom licu najviše odgovara ako rumenilo nanesete na obraze dok se smejete, a zatim ga polako i diskretno povučete prema slepoočnicama. Okruglom licu najviše odgovara rumenilo duž jagodične kosti kako bi se postigla priodna kontura, a lice izgledalo uže. Četvrtasto lice zahteva rumenilo na obrazima, na mestu koje se zarumeni kada se smejete pošto se tako postiže mekši izgled. Oni sa srcastim licem trebalo bi da rumenilo stavljaju tik ispod ove tačke i pažljivo ga izblendaju.

  Greška #4 Pogrešna četka

  Šta god o njima mislili, četkice za šminkanje se dizajniraju sa posebnom namenom. Ukoliko uzmete preveliku četku, rumenilo će otići na sve strane, a ukoliko je četkica premala nećete moći da ga izblendate tako da izgleda prirodno. Isto tako, četkica koje je pregusta pokupiće previše boje koju nećete moći lepo da rasporedite.

  Kako je izbeći

  Ukoliko vam ne odgovara ona koju ste dobili sa rumenilom (ili je niste dobili), odaberite četkicu koja liči na onu veliku za puder ali je ipak manja. Uporedite ih, to bar nije teško.


  Skrolujte za BURO. favorite i odaberite svoj.


  Saznaj više:
  Povezani članci: