Otkrivamo vam pravilan redosled za nanošenje proizvoda za negu kože

  22.05.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/COVER_SLOJEVI.jpg

  Zahvalite nam kasnije

  Da li stvarno ima veze da li ulje za lice stavljate pre ili posle hidrantne kreme? I da li krema sa SPF-om ide na početku ili na kraju? Odgovor je DA. Ne samo da je bitno, nego je često i presudno.

  Možete imati najbolje proizvode za negu kože na svetu, ali ako ih ne koristite po pravilnom redosledu, koža ih neće do kraja iskoristiti, i ne samo to, može postati iziritirana, isušena ili se osuti bubuljicama. Usput ćete još i protraćiti dobre proizvode za negu bez veze. Zato vam donosimo pravilan raspored koraka, videćete, nije uopšte komlikovano.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/1605176335896725-1.png

  1. Temeljno skidanje šminke ako koristite bilo kakav makeup, kremu sa SPF-om ili neki proizvod na bazi silikona, duplo čišćenje je obavezno svako veče. Ujutro, naravno, ovaj deo preskačete. Sredstvo za skidanje šminke treba da bude na bazi ulja, balzam, mleko ili micelarna voda. Ponovite ovaj korak onoliko puta koliko treba da sa lica skinete i poslednji trag šminke.

  2. Nežno čišćenje kože ovo je prvi korak kojim počinjete ujutro. Najbolje je da se držite blažih formula koje ne sadrže sulfate i sapun, a ako imate suvu kožu izbegavajte pene. Posebno pazite na čistače sa kuglicama za piling pošto mogu izazvati iritaciju.

  3. Tonik ili tečni eksfolijator Blaga hemijska eksfolijacija posle čišćenja će pripremiti kožu za naredne korake, i ako ne preterujete, videćete drastično poboljšanje u njenoj teksturi, tonusu i čistoći. Kada, i ako, ne koristite tečne eksfolijatore, klasičan tonik je idealan način da završite fazu čišćenja zato što vraća ph balanas koži.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/1605176362245394-1.png

  4. Serumi – uvek su prvi po redu kada su „mazalice“ u pitanju, pošto su najlakše teksture i sadrže najjače koncentracije aktivnih sastojaka koji efikasno prodiru u kožu. Pored toga, laki su za kombinovanje. Možete slobodno koristi dva ili tri u isto vreme: formule sa peptidima za bore, salicilnu kiselinu za masnu kožu i aloe veru za smirivanje kože.

  5. Dodajte antioksidans vitamin C je sastojak koji je potreban svakoj koži pošto je čini sjajnijom, oporavlja od sunca i pospešuje proizvodnju kolagena.

  6. Napravite pauzu (za kafu) – zato što svakom proizvodu treba nešto vremena da se upije u potpunosti. Najbolje je da rutinu za negu kože inkorporirate u svoje jutarnje i večernje rituale. Na primer, nanesete neke proizvode, zatim popijete kafu pa stavite sledeći proizvod, zatim operete zube i tako dalje.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/1605176389292123-1.png

  7. Hidratacija kremom – koja će zadržati sve dobre prethodno nanešene stvari u koži, učiniti ih efikasnijim, je ključni deo nege lica. Ne komplikujte sa izborom, aktivne i jake supstance dobijate iz drugih vrsta proizvoda.

  8. Naučite kada treba da idete u rikverc – ako vam se koža zacrveni od seruma ili proizvoda sa jakim koncentracijama aktivnih sastojaka, obrnite redosled i prvo nanesite najneutralniju laku hidrantnu kremu. Ona će istina, malo umanjiti efikasnost seruma ali će i verovatno sprečiti iritaciju.

  9. Dodajte ulje – koje, u malim dozama, čini da koža izgleda „kao da sija iznutra“. Njih stavljajte samo tamo gde vam je koža suva posle kreme. Ulje može da prodre kroz kremu ali obratno nije moguće. Ako stavljate više od dva seruma ispod kreme, preskočite ulje pošto nećete moći da izbegnete da vam se koža umasti.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/160517641711761-1.png

  10. Ne zaboravite zaštitu krema sa zaštitnim faktorom je uvek poslednji korak jutarnje nege. Pošto joj je zadatak da bude barijera štetnim uticajima, ne propušta ništa, dakle ni aktivne sastojke.

  11. Retinol ili retinoid (uveče) – je poslednji sastojak koji treba da nanesete pre spavanja. Preporučuje ga svaki dermatolog, ali lako izaziva crvenilo i perutanje. Možete ga stavljati preko seruma ili lagane kreme ćto će umanjiti osetljivost kože.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/1605176439094627-1.png
  Saznaj više:
  Povezani članci: