Puder ili krema: najbolji bronzeri za svaki tip kože

  05.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/bronzeri_cover.jpg

  Sve što treba da znate

  Imate problema da prihvatite surovu istinu da preplanula i zdrava koža ne idu zajedno? Bez panike, postoji magični trik – bronzer. Dolazak leta znači promene u beauty rutini, viši SPF i bronzer (nećemo vas osuđivati ni ako ga koristite cele godine, kakva god da je prognoza). Ali prosto je neverovatno koliko je sa jednom tako jednostavnom stvari lako pogrešiti – u sekundi vam lice može postati narandžasto ili nekoliko nijansi tamnije od ostatka tela. Neka digne dva prsta onaj kome su srednjoj školi nisu desile slične epizode. Niko? Tako sam i mislila. Za početak, neophodno je da sami sa sobom raskrstite da bronzer nije isto što i puder za konturiranje i da zatim odlučite da li ste “puder“ ili “krem” osoba. I da li želite malo sjaja ili ne.

   

  Ako imate suvu kožu i nemate puno iskustva sa bronzerima, uzmite krem teksturu. Ako vam je lice masno ili kombinovano, puder. Imajte na umu i da bronzer mora biti kompatibilne teksture sa ostalom šminkom koju koristite – nije najbolja ideja da krem bronzer stavljate preko puderaste podloge. Sledeći korak je da nađete dobro mesto pored prozora – prirodno svetlo ništa ne prašta i ako bronzer dobro izgleda na njemu, možete napolje bez brige.

  Bronzer se nanosi tamo gde bi vas sunce prirodno “uhvatilo”, na čelo, nos, vrh brade i jagodice, kao i vrat. Počnite na čelu i dobro blendajte sa ivicom kose, spustite ga sa obe strane lica i lakim potezom pređite preko brade i nosa. Dobićete prirodan efekat samo i isključivo ako počnete sa najmanjom mogućom količinom i postepeno dodajete gde i koliko treba. Koristite veliku četkicu i blendajte, blendajte, blendajte sve dok na kraju ne zaboravite šta to uopšte blendate. Bronzer koji nije dobro utrljan u kožu će odmah otkriti da je vaša boja lažna.

   

  Što se krem tekstura tiče, sa njima je praktično nemoguće pogrešiti. Ovi bronzeri uglavnom nisu gusti i lako se razmazuju, a ne sadrže puno svetlucavih čestica i zato deluju prirodno. Pošto su uglavnom lakši od pudera, kada ih nanesete koža ispod njih se lepo vidi pa ne izgledaju kao maska. Nije vam neophodna četka, možete ih bez problema stavljati prstima (njihova toplota će učiniti da se bolje razmazuju i upiju u kožu). Ipak, ako vam koža nije dobro hidrirana ili imate suve ljuspice, bronzer u kremi će ih dodatno istaći. Posebno nas oduševljava laki tečni bronzer u kapima koji se može dodati u svaku kremu ili tečni puder. Genijalno.

  Saznaj više:
  Povezani članci: