Šta je micro-concealing i zašto biste trebali da ga isprobate

  27.03.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/concealing_cover.jpg

  Ako ste opsednuti savršenom kožom koja izgleda kao da nije našminkana – ja jesam – onda ste u večnoj potrazi za boljim i nevidljivijim što proizvodima što tehnikama. Sveti gral? Koža kojoj se vidi tekstura ali joj se ne vide nesavršenosti. Prirodno (ili ne, whatever gets you going) rumenilo i sjaj su već naredni korak. Moram da priznam da nisam očekivala da će jedna od tehnika koje najviše imaju smisla i efekta, doći od Maria Dedivanovica. Ne zbog toga što čovek ne zna šta radi – potpuno suprotno, genijalan je – već iz razloga što je njegov rad sinonim za porodicu Kardashian, a svi znamo koliko je to blizu prirodnom (isto koliko sam ja blizu tome da postanem astronautkinja). No, po ko zna koji put mi je život pokazao da ne treba suditi o knjizi po koricama. I zato svima savetujem: probajte micro-concealing.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585402695083704.jpg

  Šta je tačno micro-concealing

  Ime samo govori: radi se o tehnici kojom se precizno pokrivaju samo flekice, bubuljice i druge sitne nesavršenosti na koži dok ostatak tena ostaje nepokriven proizvodima za teniranje. Ovo se ne može izvesti samo prstima ili standardnim aplikatorima, potrebna vam je tanka četkica koja je dovoljno precizna da korektor nanese samo i isključivo tamo gde je potreban. Dakle, kad ga nanesete, onde ga polako blendajte sa okolnom kožom i tek na kraju nežno utapkajte prstom da se setuje.

  Koja vrsta korektora se koristi

  Pošto je poenta ne odvlačiti pažnju od prirodne lepote kože, teksture i formulacije korektora treba da sadrže i sastojke koji neguju kožu, zatim trebalo bi da mogu lepo da se nanose u više slojeva (ukoliko za tim ima potrebe) i da ne budu potpuno mat. Sam Dedivanović je izjavio kako za ovu tehniku najviše voli da koristi dva korektora sa potpisom Laura Mercier: Flawless Fusion Ultra Longwear Concealer i Secret Camouflage (oni u Srbiji nisu dostupni ali ne dozvolite da vas to obeshrabri, mnoge odlične formulacije jesu).

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585402695017923.jpg

  Kako odabrati nijansu

  Ključno je pronaći boju koja potpuno odgovara tonu kože, a to se vrlo često najbolje postiže mešanjem nijansi. Najbolje je da pri odabiru budete na prirodnom svetlu, čak i ako to znači da iz parfimerije izađete sa ogledalcem, pošto veštačkom svetlu nije verovati u ovim situacijama (kao ni pri biranju bilo kog proizvoda za teniranje, ako ćemo iskreno).

  Kako da postignete što prirodniji efekat

  Zvuči kao kliše ali nega kože zaista jeste osnova svega. Ukoliko je vaša koža srećna i šminka će na njoj dobro izgledati. Zatim, važno je početi sa najmanjom količinom proizvoda, blendati pa dodati ukoliko je potrebno. Nemojte “krečiti” lice, čak ni na malim površinama. Ne zaboravite da pokrivene flekice i bubuljice treba da se stope sa ostatkom tena koji je bez šminke. Za micro-concealing je od presudne važnosti koristiti proizvode koji mogu da se nanose u više slojeva po potrebi, a ne izgledaju teško.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585402694986374.jpg

  Posebno vodite računa o sledećim stvarima:

  • Nijansi – ako savršeno ne odgovara vašoj koži, neće uspeti – i zato mešajte više nijansi ako treba, to je ionako tajna profesionalaca.
  • Pronađite nivo pokrivenosti koji vama odgovara.
  • Počnite polako i ne preterujte sa količinom korektora, manje je bolje.
  • Ne utrljavajte korektor u kožu. Nikada. Umesto toga, utapkajte ga vlažnim sunđerčićem, četkicom ili čak i prstom.

  Saznaj više:
  Povezani članci: