Vaša koža ali bolja: 6 trikova za savršen tečni puder

  11.10.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/pudertips_cover.jpg

  „Želim da se svi dive mom puderu!“ je rečenica koju verovatno niko nikada nije rekao (ili bar ne od vremena Marie Antoinette). To ne znači da smo imuni na divljenje i izražavanje istog ali… Divljenje upućeno našoj koži, ne mazalicama. Ako su nam potrebne, to i ne mora baš svako da zna, a ne treba ama baš niko da primeti. Sigurna sam da se slažemo, a sad kada su leto i bb kreme sa SPF-om iza nas, vreme je da malo osvežimo gradivo. Skrolujte za najbolje trikove.

   

  Osim toga da odaberemo dobru nijansu (obavezno na prirodnom svetlu) i pravu teksturu potrebno je da znamo još neke trikove. U ovih šest koraka pronaći ćete ono malo ekstra što vam treba.

   

  1

  Stvorite sjajnu podlogu

   

  Ok, čista i hidrirana koža nisu nuklearna fizika ali ako želite kožu koja kao da sija iznutra, morate joj posvetiti nešto vremena i počastiti je hidratantnom maskom i mini masažom za limfnu drenažu. Namenske sheet maske sa sastojcima koji targetiraju specifične probleme vaše kože su idealan izbor. Ekstrakt ruže uklanja višak sebuma, čajevac smiruje upale, a aloja će nahraniti dehidriranu kožu. Ostatak maske, a zatim i kremu koja ide nakon nje, nežno umasirajte u kožu prstima ili rolerom i guaša „češljem“. Ekstra utrošeno vreme biće višestruko nagrađeno sjajnim glatkim tenom koje je savršeno platno za šminku (svake vrste).

   

  2

  Koristite prajmer

   

  Ali samo tamo gde treba i onu vrstu koja treba. Ako vam je koža u zaista dobrom stanju, ovo je korak koji možete preskočiti, naravno. Imajte ipak na umu da prajmer utiče na finiš, ali i na trajanje tečnog pudera. Idealno je koristiti matirajući na T-zoni, a svetlucavi na jagodicama.

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/1570960667173214.jpg

  3

  Šminkajte se od centra ka spoljnim delovima lica

   

  Tečni puder stavite samo tamo gde vam je zaista potreban. Krenite od sredine lica (koža oko nosa ume da bude crvenija) i polako blendajte ka spolja. Ako želita da izgleda ekstra prirodno, uklonite višak pudera sa sredine nosa, tako da se vidi prirodna tekstura kože (ako imate pegice, tim bolje).

   

  4

  Nemojte razmazivati puder, utrljajte ga

   

  Šta god da koristite – četku, blender ili svoje prste – utapkavajte puder u kožu dok se sa njom ne sjedini. Nema ništa gore od vidljivih poteza boje na licu. Počnite sa malo proizvoda i dodajte više gde treba, sve vreme utrljavajući.

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/1570960666741084.jpg

  5

  Hajlajtujte tamo gde lice hvata svetlost

   

  Kažemo hajlajt ali mislimo strobing. Svetlucava balzam-krema daje prirodniji efekat, pogotovo ako posle ne prelazite celo lice još nekim puderom (a za tim realno nema potrebe). Jagodice, slepoočnice, kupidonov luk će se presijavati ali suptilno, kao da na koži nemate ama baš ništa.

   

  6

  Blotirajte pa setujte

   

  Prvo papirićima bloterima odstranite višak sebuma tamo gde ga ima, a onda pređite tankim slojem transparentnog pudera u prahu. Koristite veliku četku, otresite sa nje višak i nanesite puder najlakšim mogućim potezima samo tamo gde znate da vam se lice masti. Na taj način ćete izbeći efekat maske, a dobićete svilenkastu kožu poput procelana.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: