Midin dodir: zlatne maske su nova beauty opsesija Instagrama

  27.05.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/zlatnemaske_cover.jpg

  Mnogi Instagram trendovi nestaju u treptaju oka, ali ovaj ne. Zlatne maske krase lica poznatih (i onih manje poznatih kao i svake beauty influenserke koja iole drži do sebe) već neko vreme, a poslednjih meseci u ovom naletu nege kod kuće su bukvalno eksplodirale. Kaia, sestre Hadid, Chiara Ferragni, Toni Garrn, sve smo ih videli sa licima prekrivenim metalik zlatnom folijom (ili bar tako izgleda) u salonu Mimi Luzon. Upravo je ova celebrity kozmetičarka mastermind iza zlatnog trenda koji je započela prvo tretmanima u svom salonu, a zatim i svojom linijom kozmetike. Pa, o čemu se zapravo radi?

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1590591719388703.jpg

  Naravno da ne morate kupiti njenu masku ili serum, realno, trend korišćenja zlata u nezi postoji odavno i proizvoda za isprobati ima i po pristupačnijim cenama.

  Postoji teorija da je zlato je mnogostruko korisno za kožu i da pospešuje prizvodnju kolagena na duže staze. Ipak, najpoznatije je zbog svog kratkotrajnog efekta: zlato pospešuje mikrocirkulaciju u koži i čini da ona izgleda kao prepoređena, a ima i dodatno antibakterijsko i protivupalno dejstvo. Sama Mimi Luzon tvrdi da ono pomaže u smirivanju i tretmanu infekcija kože, umiruje kožu sklonu aknama i promoviše zdravo obnavljanje ćelija. 

  Nanoćelije zlata imaju dodatno svojstvo da stabilizuju aktivne sastojke i čine ih jačim, što ih čini idealnim dodatkom svakoj rutini nege. Eto, ispada da su ove maske ipak nešto više od samo rekvizita za dobar selfie ali u koju svrhu ih na kraju možete koristiti? 

  Prvi na listi i svakako najbrži efekat jeste priprema kože za šminku i dodatni sjaj – a kladimo se da su upravo iz ovog razloga zlatne maske i postale planetarni beauty favoriti. 

  Na duže staze, redovna upotreba će kožu učiniti otpornijom i snažnijom te manje sklonom iritacijama (a ni gorepomenuti selfiji nisu za bacanje) i pospešiti proizvodnju kolagena. Dakle, u ovom slučaju ispada da je ipak dobro sve što sija! Šta čekate?

  Saznaj više:
  Povezani članci: