Zašto je vreme da počnete da spavate na svilenoj posteljini?

19.07.2023.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/Cover_Wide_svila.gif

Neophodnost dobrog sna je nešto što znaju i ptice na grani, kako zbog obnavljanja nervnog sistema, pamćenja i moždanih funkcija, tako i zbog medabolizma i imuniteta, a naravno i lepote. Tome možemo dodati činjenicu da prosečno provedemo trećinu života spavajući, a stručnjaci za negu lepote nam predlažu da to činimo na najbolji mogući način za našu kožu i kosu, a to je koristeći svilenu posteljinu.

Evo nekih od prednosti:

Hidratacija kože

Svila je glatka i prozračna tkanina koja pomaže u zadržavanju vlage na površini kože lica. Za razliku od pamučnih jastučnica koje mogu da apsorbuju vlagu, svilene jastučnice mogu pomoći da koža ostane hidratizovana i sprečava njeno isušivanje tokom spavanja. Ovo može biti posebno korisno za osobe sa suvom ili osetljivom kožom. Ujedno je pozitivan efekat u antiaging preventivi, pa je dobar saveznik u borbi protiv bora.

Smanjeno trenje

Svila ima glatku površinu koja stvara manje trenja o kožu u poređenju sa drugim tkaninama. Ovo može pomoći u smanjenju iritacije kože i crvenila . Upravo iz tog razloga, svilene jastučnice mogu biti korisne i za osobe sklone aknama ili one sa osetljivom kožom.

Zaštita kose

Glatka tekstura svile može pomoći u smanjenju lomljenja kose, ispucalih vrhova i nepoželjnog kovrdžanja. Za razliku od pamuka ili drugih grubih tkanina, svilene jastučnice omogućavaju vašoj kosi da klizi po površini, smanjujući šanse za oštećenje kose. Ovo može biti posebno korisno za osobe sa lomljivom ili nežnom kosom, kao i za one koji svoju kosu često oblikuju ili termički tretiraju.

Regulacija temperature

Svila je prirodni regulator temperature, što znači da vam može pomoći da se ohladite po toplom vremenu i zagrejete na nižim temperaturama. Ovo može doprineti udobnijem i mirnijem snu.

PogodnA za alergije

Treba napomenuti da je svila otporna na grinje i druge alergene. Ovo čini svilenu posteljinu dobrom opcijom za osetljive osobe podložne alergijama.

*Važno je napomenuti da, iako svilena posteljina, pored osećaja luksuza, može pružiti sve ove prednosti, ona nije magično rešenje za sve probleme kože i kose. Održavanje redovne rutine nege i hidratacije  su od suštinskog značaja za njihovu opštu vitalnost i lepotu.

Saznaj više:
Povezani članci: